Ένα ασυνήθιστο θέαμα, εντυπωσιακό για όσους το αντίκρισαν, εμφανίστηκε στην ήπια ακτή του βόρειου Όρεγκον, καθώς ένα τεραστίων διαστάσεων πολύχρωμο ψάρι ξεβράστηκε την περασμένη εβδομάδα. Ένα μεγάλο, καθαρό, πολύχρωμο ψάρι Opah – γνωστό και ως φεγγαρόψαρο – με βάρος περίπου 100 lb.

Σύμφωνα με με το ενυδρείο στο Seaside , το φαινόμενο αυτό είναι «σπάνιο στην ακτή του Όρεγκον», μια πόλη στο βόρειο τμήμα της πολιτείας, όπου εμφανίστηκε. Το ψάρι έχει μήκος μεγαλύτερο από 3 πόδια, με στρογγυλό, πορτοκαλί και ασημί σώμα με λευκές κηλίδες.

Το μέγεθος του ψαριού Opah μπορεί να αυξηθεί σε περισσότερο από 6 πόδια και ζυγίζει πάνω από 600 lb, ζώντας στον ανοιχτό ωκεανό σε τροπικά και θερμοκρασιακά νερά όπου τρέφονται με καλαμάρια και κριλ. Είναι ασυνήθιστο, αν και δεν ακούγεται, για αυτούς να ταξιδεύουν τόσο βόρεια στα κανονικά ψυχρά νερά του βόρειου Όρεγκον.

Όπως είναι φυσικό, σύμφωνα με το Seaside Aquarium, η εμφάνιση των ψαριών προκάλεσε αναταραχή, ωστόσο τώρα καλούν το κοινό να το επισκεφθεί ώστε να το δουν από κοντά. Το συγκεκριμένο ενυδρείο θα διατηρήσει το ζώο μέχρι να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, ώστε να του κάνουν νεκροτομή για να ανακαλύψουν περισσότερα για το μυστήριο αυτό είδος.

ecozen.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook