Όλα τα Περιφερειακά Ιατρεία στον Δήμο Σφακίων θα υπάγονται στο νέο Κέντρο Υγείας

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την σύσταση ενός νέου Κέντρου Υγείας το οποίο θα αφορά στον Δήμο Σφακίων και θα εδρεύει στις εγκαταστάσεις του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στην Χώρα Σφακίων.

‘Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης, «η απόφαση υπογράφεται από τους τρεις συναρμόδιους Υπουργούς (Υγείας Βασίλη Κικίλια, Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Αναπληρωτή Οικονομικών Θοδωρή Σκυλακάκη). Επισημοποιεί τη σχετική δέσμευση του Αν.Υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη κατά τη σχετική συνάντηση μας με το Δήμαρχο Σφακίων Μανούσο Χιωτάκη.

Τώρα που διασφαλίστηκε θεσμικά  η δημιουργία του ΚΥ Σφακίων, αρχίζει ο ουσιαστικός αγώνας για τη διασφάλιση των πρόσθετων θέσεων γιατρών και νοσηλευτών, αλλά και για την κτιριακή αναβάθμιση.

Η ΚΥΑ ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για όλα αυτά. Προχωράμε ένα βήμα τη φορά!»

Τι αναφέρει η Κοινή Υπουργική Απόφαση

Άρθρο 1
Συνιστάται Κέντρο Υγείας (Κ.Υ.) στη Χώρα Σφακίων, ως αποκεντρωμένη οργανική μονάδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.Πε.) Κρήτης, με συγχώνευση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (Π.Π.Ι.) Σφακίων, το οποίο αποτελεί αποκεντρωμένη μονάδα του Κ.Υ. Βάμου.

Άρθρο 2
Σκοπός του Κέντρου Υγείας είναι ο αναφερόμενος στις διατάξεις των άρθρων 1 και 4 του ν. 4486/2017 (Α’ 115).

Άρθρο 3
Ως περιοχή ευθύνης του Κ.Υ. ορίζεται η έδρα του και οι Τοπικές Κοινότητες Αγίας Ρούμελης, Αγίου Ιωάννου, Ανωπόλεως, Ασκύφου, Ασφένδου,Ίμπρου, Πατσιανού και Σκαλωτής.

Άρθρο 4
1. Το Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Ι.) Αγίας Ρούμελης που έχει υπαχθεί στο Κ.Υ. Βάμου, υπάγεται εφεξής με την περιοχή ευθύνης του στην αρμοδιότητα του Κ.Υ. Σφακίων, ως αποκεντρωμένη μονάδα του.
2. Το Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Ι.) Ανωπόλεως που έχει υπαχθεί στο Κ.Υ. Βάμου, υπάγεται εφεξής με την περιοχή ευθύνης του στην αρμοδιότητα του Κ.Υ. Σφακίων, ως αποκεντρωμένη μονάδα του.

Άρθρο 5
Όλες οι θέσεις προσωπικού του Π.Π.Ι. Σφακίων, όπως αυτές έχουν συσταθεί σύμφωνα με τον υφιστάμενο οργανισμό αυτού, μεταφέρονται και εντάσσονται στο νεοσυσταθέν Κέντρο Υγείας. Το προσωπικό το οποίο υπηρετεί σε θέσεις του συγχωνευόμενου Π.Π.Ι. μεταφέρεται και εντάσσεται στο Κ.Υ. με την ίδια εργασιακή σχέση κατηγορία, κλάδο, ειδικότητα και βαθμό που κατέχει.

Άρθρο 6
Ως Υπεύθυνος για το Συντονισμό της Επιστημονικής Λειτουργίας του Κ.Υ. ορίζεται ιατρός/οδοντίατρος κλάδου Ε.Σ.Υ. εκ των υπηρετούντων σε αυτό, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.

Άρθρο 7
Η διάρθρωση του Κ.Υ. Σφακίων και οι λοιπές λεπτομέρειες οργάνωσης αυτού, θα καθοριστούν με άλλη όμοια απόφαση.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook