Μετά την ολοκλήρωση των «μαραθώνιων» απολογιών τους

Τον δρόμο για την φυλακή ως προσωρινά κρατούμενοι παίρνουν και οι δύο που κατηγορούνται για την κακοποίηση ενός νεαρού αγοριού που πάσχει από νοητική στέρηση.

Πρόκειται για τον πατέρα του 19χρονου ο οποίος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία και για έναν 67χρονο φίλο του προηγούμενου, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό του αγοριού όταν ήταν ανήλικος.

Σήμερα το πρωί, πρώτος πέρασε την πόρτα της ανακρίτριας για να απολογηθεί ο 67χρονος ενώ στην συνέχεια απολογήθηκε ο πατέρας του 19χρονου.

Οι απολογίες τους κράτησαν πάνω από έξι ώρες και αργά το απόγευμα με την σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακρίτριας κρίθηκαν και οι δύο ως προσωρινά κρατούμενοι.

“Ο δικός μου εντολέας δεν κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός του εγκλήματος του βιασμού το οποίο διέπραξε ο συγκατηγορούμενος. Η συμπεριφορά του, διερευνάται για το αν είχε οποιαδήποτε συμμετοχική δράση σε αυτήν την εγκληματική πράξη, δηλαδή εάν συνέδραμε με το φυσικό αυτουργό στην πράξη που τέλεσε κατ’ εξ’ ακολούθηση ο φυσικός αυτουργός.

Η κατηγορία που του απαγγέλθηκε ήταν της συνέργειας στην πράξη για την οποία κατηγορείται” είπε μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος του πατέρα του 19χρονου, Γιώργος Περράκης

“Η εισαγγελέας και ο ανακριτής αποδέχθηκαν τα επιχειρήματά μας κατά κάποιο τρόπο αλλά στο τέλος δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά και διέταξαν την προσωρινή κράτηση του πελάτη μου, προκειμένου να διαφυλαχθούν άλλα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα δικαιώματα του παιδιού. Εμείς έχουμε την γνώμη ότι τίποτα από όλα αυτά που κατηγορούμαστε δεν έχει εκτελεστεί” είπε ο δικηγόρος του 67χρονου, Ανδρέας Βροντάκης.

Να σημειωθεί πως σε ότι αφορά στην κηδεμονία του νεαρού αγοριού, την οποία έχει ζητήσεις ένας θείος του, αναμένεται απόφαση του Δικαστηρίου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook