Παρουσία του Δημάρχου Αγίου Νικολάου και του εκπροσώπου της εταιρείας “Σφαγεία &  Κρεατεμπορική Νεάπολης” κ. Γιώργου Βελημβασάκη, υπογράφηκε σήμερα το πρωί (28/7) το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής των σφαγείων που βρίσκονται στην περιοχή των Κουρουνών. 

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη,  αφού όπως είναι ήδη γνωστό, τα σφαγεία παραμένουν κλειστά τα τελευταία έξι χρόνια, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κτηνοτρόφους και κρεοπώλες του νομού οι οποίοι καλούνται να επωμιστούν το κόστος και την ταλαιπωρία της μεταφοράς των ζώων τους σε άλλους νομούς για να εξυπηρετηθούν.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, παραδίνοντας τα κλειδιά του σφαγείου στον κ. Βελημβασάκη, δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος ιδιώτης επιχειρηματίας, αφού εξασφαλίσει τις απαιτούμενες άδειες και δρομολογήσει τις αναγκαίες υποδομές, θα προχωρήσει στην λειτουργία των σφαγείων το συντομότερο δυνατόν. 

Έχουμε βάλει ως στόχο –  δήλωσε χαρακτηριστικά – να λειτουργήσουν τα σφαγεία, μέχρι τα Χριστούγεννα. Στόχος εφικτός αλλά κυρίως επιθυμητός, δεδομένης της ταλαιπωρίας των κτηνοτρόφων και των κρεοπωλών της Ανατολικής Κρήτης στο ζήτημα της σφαγής των ζώων.   Η βοήθεια του Δήμου, στον επιχειρηματία είναι δεδομένη, προκειμένου να εξασφαλίσει τις προβλεπόμενες άδειες λειτουργίας και να ξεκινήσει την λειτουργία των σφαγείων νωρίτερα από τον στόχο που έχει τεθεί.

Στην παραπάνω συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο κ. Κίμωνας Χουρδάκης Αντιδήμαρχος Νεαπόλεως, ο Κώστας Καστελιανάκης Αντιδήμαρχος καθημερινότητας και ο Γιάννης Μηναδάκης πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook