Αντιδρούν επίσης στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και θεωρούν ότι θα αποδυναμωθεί ο αριθμός των εργαζομένων μετά το ενδεχόμενο να τεθούν σε διαθεσιμότητα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νίκο Καλογερή, επισκέφτηκαν σήμερα, Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021, Εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βαρδής Γεωργιακάκης, ο Αντιπρόεδρος κ. Ευτύχιος Κοντορινάκης και η Γραμματέας κα Εμμανουέλα Περράκη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η γενική ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο, και κυρίως για προβλήματα που σχετίζονται με τις αποχωρήσεις προσωπικού με ελαστικές σχέσεις εργασίας από την 30η Οκτώβρη 2021 (365 άτομα συνολικά), σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο θέσης σε διαθεσιμότητα μεγάλου αριθμού εργαζομένων λόγω της υποχρεωτικότητας εμβολιασμών που προβλέπεται στην στην πρόσφατη ΚΥΑ.

Σχετικά με τις μετακινήσεις γιατρών που πραγματοποιούνται για την κάλυψη των ελλείψεων και εφημερίων στο Νοσοκομείο Ρέθυμνου, ο κ. Καλογερής συμφώνησε ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να αποτελέσει μόνιμη λύση, διότι πέραν του ότι ταλαιπωρούνται οι εργαζόμενοι, αποδυναμώνεται το Γενικό Νοσοκομείο, σε περίοδο που αναμένεται αύξηση των αναγκών του. Πρόσθεσε ότι προφανώς η λύση βρίσκεται στην πρόσληψη προσωπικού. Επίσης συζητήθηκε η αναγκαιότητα δημιουργίας παιδικού σταθμού εντός του Νοσοκομείου για τις ανάγκες των εργαζομένων, και κατ’ επέκταση των πολιτών της περιοχής των Μουρνιών.

Τέλος ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλους τους εργαζομένους του Νοσοκομείου, καλώντας όσους εξ αυτών δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα, να συμβουλευτούν τους Γιατρούς του Νοσοκομείου προκειμένου να λάβουν σωστή ενημέρωση και να αναθεωρήσουν τη στάση τους.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook