Νέα δεδομένα από την επόμενη σχολική χρονιά

Αλλαγές στα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων που θα τεθούν σε εφαρμογή από την επόμενη σχολική χρονιά προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης την Παρασκευή (30/7).

«Οι εμβολιασμοί έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα» διαμήνυσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Εστιάζοντας στο κλείσιμο των τμημάτων των σχολείων με το πρώτο κρούσμα κορονοϊού για να αποφευχθεί η διασπορά στην οικογένεια, μέτρο που ίσχυε πέρυσι, η Νίκη Κεραμέως εξήγησε πως πλέον η οικογένεια είναι ήδη εμβολιασμένη σε μεγάλο βαθμό «ή τέλος πάντων μπορούν να εμβολιαστούν».

«Θα γίνει συζήτηση με την επιτροπή των ειδικών για να αλλάξουν τα πρωτόκολλα και να διασφαλιστεί η συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων» είπε.

«Το τονίζω η απόλυτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της λειτουργίας δια ζώσης των σχολείων και με την επιτροπή θα συζητήσουμε τους όρους που θα τη διασφαλίσουν», υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας. Η ενημέρωση των πρωτοκόλλων αναμένεται χρονικά κοντά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, όπως επεσήμανε.

Δεν θα εισέρχονται στις τάξεις οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί ή κάνει εργαστηριακό τεστ

Η Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως δεν θα εισέρχεται στις σχολικές αίθουσες εκπαιδευτικός που δεν είναι είτε πλήρως εμβολιασμένος είτε δεν έχει υποβληθεί εβδομαδιαίως σε εργαστηριακό τεστ.

«Ο αριθμός των εργαστηριακών τεστ που θα απαιτούνται την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς δεν έχει ακόμη καθοριστεί» διευκρίνισε.

«Για τους εκπαιδευτικούς που δεν θα προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή εργαστηριακό τεστ προβλέπεται αναστολή εργασίας» δήλωσε εξηγώντας πως «την ευθύνη για τον έλεγχο των εγγράφων των εκπαιδευτικών θα έχουν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων».

«Το μήνυμά μας είναι σαφές: Εμβολιαστείτε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο όπλο κατά της πανδημίας», τόνισε η υπουργός Παιδείας σημειώνοντας ότι μεγάλο ποσοστό άνω του 76% των εκπαιδευτικών έχει ήδη εμβολιαστεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook