Η αιχμηρή ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Χανίων

Με μια καυστική ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Χανίων σχολιάζει ότι τρία χρόνια το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, δεν έκανε καμία συνεδρίαση προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου ή να ενημερωθούν οι έμποροι για θέματα που τους αφορούσαν. Και αυτό δεν το έπραξε ούτε με τηλεδιασκέψεις λόγω πανδημίας, σύμφωνα με την Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων. 

Αυτός είναι μάλιστα και ο λόγος που η ανακοίνωση φέρει τίτλο "Καλώς τονε και ας άργησε" καυτηριάζοντας την απουσία του προέδρου του συλλόγου, σύμφωνα πάντα με την Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

"Καλώς τόνε και ας άργησε

Συνάδελφοι,σες  ο Εμπορικός σύλλογος Χανίων έχει ανακοινώσει ότι στις 15-16 Σεπτέμβριου  θα πραγματοποιηθούν οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέων οργάνων. Δικαίωμα συμμέτοχης έχουν όσοι συνάδελφοι  είναι τακτοποιημένοι οικονομικά  η έχουν εγγραφή μέχρι τις 1 Αυγούστου 2021.

Μια μέρα πριν κλείσουν τα  μητρώα του  συλλόγου (30/7) εμφανίστηκε στα τοπικά ΜΜΕ ο πρόεδρος του συλλόγο για να καλέσει τους εμπόρους της πόλης μας να τακτοποιηθούν η να εγγράφουν στον εμπορικό σύλλογο. Αλήθεια πόση υποκρισία..

Τρία χρόνια αυτός και το προεδρείο τι έκανε για να μαζικοποιήσει και να δυναμώσει τον σύλλογο ;

Τρία χρόνια τώρα και με αφορμή την πανδημία δεν έγινε καμία γενική συνέλευση του συλλόγου προκειμένου να συζητήσουμε τα προβλήματα μας. Ούτε τις νέες τεχνολογίες δεν χρησιμοποίησαν προκειμένου να ενημερωθούν οι συνάδελφοι (τηλεδιασκέψεις). Να μην πούμε εδώ πόσα διοικητικά συμβούλια έγιναν.

Αλήθεια που είναι οι «ξεκάθαρες προτάσεις» του προέδρου και όλων αυτών  που φιλοδοξούν να είναι  υποψήφιοι  ενάμισι μήνα πριν τις εκλογές του συλλόγου ;

Τι «θεό λατρεύουν» και τι πρεσβεύουν για τα δεινά του αυτοαπασχολούμενου και του μικρού εμπόρου; Στο βαθμό που μας αναλογεί σαν Αγωνιστική συνεργασία εμπόρων εδώ και καιρό έχουμε δημοσιοποιήσει τις θέσεις μας και τα αιτήματα και καλούμε τους συνάδελφους να τα διεκδικήσουμε από κοινού.

Ένας μαζικός φορέας, τα μέλη του  έχουν ανάγκη από ζωντανές συζητήσεις (γενικές συνελεύσεις -συσκέψεις –ενημερώσεις).Οι αγωνίες και τα προβλήματα μας δεν μπορούν βρουν λύσεις μέσω ενός debate  αλλά μέσω μαζικών συλλογικών διεκδικήσεων .

Υ.Γ. Σε κανένα μαζικό φορέα-σύλλογο δεν υπάρχουν επικεφαλής συνδυασμού. Υπάρχουν προγράμματα και θέσεις.

 Υ.Γ. Η αγωνιστική συνεργασία είναι μια συσπείρωση ατόμων με διαφορετικές καταβολές αλλά με διάθεση και πρόγραμμα για να διεκδικήσει λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που μας έχουν δημιουργήσει οι πολιτικές των κυβερνήσεων.

Υ.Γ Η Αγωνιστική Συνεργασία  Εμπόρων ποτέ δεν ήταν αρνητική σε συζητήσεις πάνω σε θέσεις και προγράμματα που αφορούν τους αυτοαπασχολουμένους και μικρούς εμπόρους."


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook