«Η Γυναικεία επιχειρηματικότητα είναι βασικός πυλώνας της οικονομίας της Κρήτης» ανέφερε ο Σταύρος Αρναουτάκης

«Ως Περιφέρεια Κρήτης, υλοποιώντας το Στρατηγικό μας Σχεδιασμό, αναδεικνύουμε τη σημασία της γυναικείας επιχειρηματικότητας, ως βασικού πυλώνα για την οικονομία του νησιού», δήλωσε απόψε από την πλατεία Ελευθέριας στο Ηράκλειο, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, εγκαινιάζοντας την 20η έκθεση Κρητικών προϊόντων οικοτεχνίας και χειροτεχνίας που συνδιοργανώνουν ο Αναπτυξιακός σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης και η Περιφέρεια Κρήτης. 

Χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία, ο Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε πως μέσα από το μεράκι των γυναικών που τολμούν και επιχειρούν, μέσα από το ταλέντο τους, τη δημιουργική τους ικανότητα, διευρύνεται η παραγωγική βάση καθώς δημιουργούνται νέες και βιώσιμες θέσεις εργασίας. Αναφερόμενος στη συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Σύλλογο, σημείωσε πως «μέσα από τις κοινές δράσεις με τα Επιμελητήρια του νησιού και τις επαγγελματικές ενώσεις στοχεύουμε στην προσέγγιση χρηματοδοτικών πόρων για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, στη διευκόλυνση της πρόσβασης στην πληροφορία, στην επιχειρηματική δικτύωση, στην εκπαίδευση και κατάρτιση των γυναικών και βέβαια στη διαμόρφωση των συνθηκών για την ενδυνάμωση της ταυτότητας και της εξωστρέφειας των προϊόντων που παράγονται από τα μέλη του Συλλόγου σας».

Αφού έδωσε συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση υπογράμμισε: «Είμαστε υπερήφανοι για τις προσπάθειές σας, καθώς συμβάλλουν καθοριστικά στον κοινό βηματισμό, προς την ποιοτική ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της Κρήτης». 

Η μεγάλη  έκθεση αποτελεί γιορτή της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Κρήτη κι έχει τίτλο: «Οι Γυναίκες αναλαμβάνουν δράση για την κλιματική αλλαγή». Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην ανακύκλωση, την πράσινη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία. Λειτουργεί στην πλ. Ελευθερίας στο Ηράκλειο, από  30 Ιουλίου έως και 8 Αυγούστου 2021 και από τις 11.00 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. 

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης Μαρία Πιτσικάκη, «Εξήντα γυναίκες επιχειρηματίες παρουσιάζουν τη δουλειά τους με Κρητικά προϊόντα φτιαγμένα με μεράκι από τα έμπειρα χέρια τους, προϊόντα χειροτεχνίας, καλλιτεχνήματα και καινοτόμα προϊόντα. Καθημερινά οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν ένα μοναδικό πάντρεμα καινοτομίας και παράδοσης. Πλούσιες εκδηλώσεις, εργαστήρια λαϊκής τέχνης, γευσιγνωσίες, εκδηλώσεις για το περιβάλλον, ειδικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους!». 

Η έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα, του Δήμου Ηρακλείου, του ΕΕΔΕΓΕ, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, της ΟΕΒΕΝΗ,  της Εκπαιδευτικής – Αναπτυξιακής ΠΛΟΗΓΟΣ και της UNESCO Κρήτης.  

Όλα τα παιδιά που θα επισκεφθούν την έκθεση θα λάβουν ως δώρο το παραμύθι με τίτλο : «Μα που πήγε το νερό;», προσφορά της Περιφέρειας Κρήτης. 

Κατά τη διάρκεια της θα εφαρμόζονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού Covid- 19.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook