Τα νύχια είναι από τα αγαπημένα σημεία όλων των γυναικών που τους αρέσει να περιποιούνται και γι’ αυτό φροντίζουν να έχουν πάντα ένα ωραίο μανικιούρ.

Αυτό όμως δε σημαίνει πως κάτω από ένα όμορφο χρώμα που κολακεύει το σχήμα των νυχιών κρύβονται πάντα και υγιή νύχια.

Τι προκαλεί λοιπόν τη μεγαλύτερη ζημιά στα νύχια σας;

Κόβετε τα πετσάκια, τις παρανυχίδες ή τα τρώτε

Το να τρώει κάποιος τα νύχια του είναι μια από τις χειρότερες συνήθειες που οφείλεται συχνά στο αυξημένο άγχος ή σε άλλα ψυχολογικά αίτια.

Με αυτόν τον τρόπο τα νύχια σας δεν μπορούν να μακρύνουν ποτέ.

Η εικόνα φαγωμένων νυχιών είναι ό,τι πιο αντιαισθητικό μπορεί να δει κανείς πάνω σε μια γυναίκα.

Επίσης, αν επιμένετε να τραβάτε τις παρανυχίδες ή να κόβετε μόνες σας τα πετσάκια, υπάρχει κίνδυνος να τραυματίσετε τα νύχια σας.

Δεν τα αφήνετε ποτέ άβαφα

Είτε κάνετε ημιμόνιμο μανικιούρ είτε βάζετε απλό βερνίκι, το σίγουρο είναι πως αν δεν αφήνετε πού και πού άβαφα τα νύχια σας για να αναπνεύσουν, αφυδατώνονται και αδυνατίζουν.

Οι χρωστικές ουσίες των βερνικιών, των βάσεων, των γυαλιστικών, οι κόλλες για την τοποθέτηση και οι «λάμπες ψησίματος» τους στερούν την υγεία.

Κάνετε συνεχώς τεχνικές επεξεργασίες πολύ επιβαρυντικές

Αν το βερνίκι απλά αφυδατώνει και αδυνατίζει τα νύχια σας, σκεφτείτε τι κάνουν οι υπόλοιπες τεχνικές όπως το τζελ, το ακρυλικό και ό,τι άλλο κυκλοφορεί που χτίζει συνθετικά υλικά πάνω τους.

Ακόμα χειρότερα, όταν όλα αυτά πρέπει να αφαιρεθούν, κάτι που σημαίνει έντονο τρίψιμο της επιφάνειας των νυχιών με αποτέλεσμα να γίνονται εύθραυστα, ακόμα και να αποκολλώνται από το δέρμα. 

Η διατροφή σας είναι φτωχή

Τα νύχια για να αναπτυχθούν και να είναι υγιή χρειάζονται βιταμίνη Α που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά.

Επίσης, για να έχετε νύχια δυνατά και άθραυστα, χρειάζεται να καταναλώνετε τακτικά ξηρούς καρπούς, θαλασσινά, κρέας και δημητριακά ολικής άλεσης.

Τα χρησιμοποιείτε σε ό,τι κάνετε

Ανοίγετε κονσέρβες, πλαστικά καπάκια, κουτάκια αναψυκτικών, ξύνετε επιφάνειες για να καθαρίσετε κάποιο σημείο, τα χτυπάτε επίμονα όταν πληκτρολογείτε και κάνετε τόσα άλλα μέσα στην ημέρα με κίνδυνο να τα αποδυναμώσετε και να τα σπάσετε.

Πλένετε πιάτα και χρησιμοποιείτε καθαριστικά οικιακής χρήσης χωρίς γάντια

Αυτή η κακή συνήθεια δε στερεί μόνο την υγεία των νυχιών σας, αλλά αφυδατώνει και τα χέρια σας.

Επιπλέον τα νύχια, όταν έρχονται σε πολύωρη επαφή με το νερό, μουλιάζουν, μαλακώνουν και μπορεί να αρχίσουν να ξεφλουδίζουν πιο εύκολα.

Δεν πλένετε συστηματικά και σωστά τα χέρια σας

Θα σκεφτεί κανείς εδώ «Πώς πλένω σωστά τα χέρια μου;».

Το καλό πλύσιμο των χεριών συνεπάγεται και καλό σκούπισμα, ώστε να μη μένει υγρασία πάνω στα νύχια ούτε βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση.

Επίσης, το να χρησιμοποιείτε ένα βουρτσάκι νυχιών για να τα καθαρίζετε μια φορά την ημέρα είναι μια καλή ιδέα.

Τα αφήνετε απροστάτευτα στο κρύο του χειμώνα

Όταν έξω κάνει κρύο και η ατμόσφαιρα είναι ξηρή, μπορείτε να φοράτε γάντια για να προστατεύετε τα νύχια και τα χέρια σας από τα «σκασίματα».

Επίσης, η εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας χεριών πριν βάλετε τα γάντια σας ή πριν τον ύπνο ώστε να δράσει τη νύχτα, θα διατηρήσει χέρια και νύχια σε καλή κατάσταση.

Πηγή: www.y-o.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook