Μία ακόμη ελπίδα της Ελλάδας για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Μίλτος Τεντόγλου, έκλεισε θέση για τον τελικό του μήκους.

Ο Ελληνας πρωταθλητής χρειάστηκε μόλις ένα άλμα, στα 8,22μ., για να περάσει το όριο στον προκριματικό και να κλείσει θέση για τον τελικό, όπου πηγαίνει με την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο (8,60μ.).

Με εντυπωσιακή επίδοση – μια από τις κορυφαίες στον κόσμο – πήρε την πρόκριση από το γκρουπ που συμμετείχε ο Τεντόγλου ο Κουβανός Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία… πετώντας στα 8,50μ.

Ο Τεντόγλου στις δηλώσεις του που φιλοξενεί ο ΣΕΓΑΣ στην ιστοσελίδα του αναφέρει τα εξής: «Ηθελα να κάνω ένα άλμα, να μην κουραστώ, ένα σίγουρο άλμα. Δεν το έτρεξα όπως θα ήθελα, δεν μπήκα καλά, ωστόσο βγήκε καλή επίδοση. Στον τελικό θα μπω διαφορετικά Το σημαντικό είναι πως το γόνατο δεν με ενόχλησε».

Για το 8,50 μ. που πέτυχε ο Ετσεβαρία: «Το 8,50 μ. του Ετσεβαρία μου λέει πολλά. Αλλά έτσι όπως είδα κι εγώ τον εαυτό μου μπορώ να κάνω άλμα στα 8,50 μ., δεν ξέρω αν θα βγει στην πρώτη προσπάθεια, ωστόσο νιώθω έτοιμος για άλματα στα 8,50 μ. στην διοργάνωση. Έχω έρθει εδώ με στόχο να κατακτήσω ένα μετάλλιο. Δε σκέφτομαι τόσο το χρώμα.  Θα είμαι πολύ ευχαριστημένος με ένα μετάλλιο, ανεξάρτητα με την θέση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook