Με προϋπολογισμό στα 401.000 ευρώ

Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου  Οροπεδίου Λασιθίου με τίτλο   «Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου» που είχε υποβληθεί στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στους Δήμους». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 401.760 ευρώ και η απόφαση εγκρίθηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια : επτά (7) ηλεκτρικών οχημάτων για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου και δέκα (10) σημείων φόρτισης αυτών.

Συγκεκριμένα ο Δήμος με την εγκεκριμένη χρηματοδότηση θα προμηθευτεί   ένα (1) ηλεκτρικό ανατρεπόμενο όχημα, ένα (1) ηλεκτρικό όχημα αποφρακτικό, δύο (2) ηλεκτρικά επιβατηγά οχήματα, ένα (1) ηλεκτρικό VAN κινητό συνεργείο, και δύο (2) οχήματα μεταφοράς προσωπικού έως 8 ατόμων.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης ανέφερε, ότι,  «η ένταξη  της πρότασης του Δήμου στο πρόγραμμα της ηλεκτροκίνησης είναι πολύ σημαντική, γιατί με  την προμήθεια  τον ηλεκτρικών οχημάτων θα μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε τα γερασμένα οχήματά του Δήμου μας τα οποία έχουν μέσο όρο ηλικίας τα  19 έτη, με νέα, ασφαλή, σύγχρονα και φιλικά για το περιβάλλον. Έτσι η δομή «Βοήθεια στο σπίτι», οι τεχνικές αλλά και οι λοιπές υπηρεσίες του Δήμου θα κινούνται, οικονομικά και με ασφάλεια με τα νέα αυτοκίνητα. Είμαστε ικανοποιημένοι με την υλοποίηση του έργου στο Δήμο μας που παρακολουθεί στενά τις τεχνολογικές εξελίξεις αναφορικά και με την κίνηση, ένας τομέας, όπου θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια ο ηλεκτρισμός και τα αυτοκίνητα υδρογόνου».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook