Τσίπρας: Όσοι έχουν ευθύνη να μην προκαλούν με δηλώσεις και σέλφι - Η απάντηση κυβερνητικών πηγών

Τελευταία ενημέρωση 20:05

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο για το θέμα των εμβολιασμών, ο κ. Μητσοτάκης επέστρεψε Χανιά όπου και παρέμεινε για το Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα το Σάββατο πήγε στην παραλία στο Μαράθι για μπάνιο και την Κυριακή στα Φαλάσαρνα.

Όμως "άναψε φωτιές" μια φωτογραφία που ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης επισκέπτης στο Μαράθι με τον Κ. Μητσοτάκη ανάμεσα σε δύο κορίτσια γράφοντας "η καθιερωμένη μας φωτογραφία με τον κ. Πρωθυπουργό".

Ο λόγος είναι πως  μεσολάβησε η νέα μεγάλη φωτιά στην Αιγιαλεία και το σχόλιο του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο αναφέρει: «η σκέψη μου σήμερα είναι στην Αχαϊά που δοκιμάζεται. Είναι στους ανθρώπους που είδαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους να καίγονται σε αυτούς που νοσηλεύονται με εγκαύματα στο Ρίο, στους πυροσβέστες και τους εθελοντές που συνεχίζουν για μία ακόμη μέρα να δίνουν τη μάχη κατά της φωτιάς. Δεν είναι η ώρα για απόδοση ευθυνών. Τουλάχιστον όμως, όσοι έχουν ευθύνη ας μην προκαλούν, είτε με δηλώσεις αυτοθαυμασμού είτε με σέλφι από παραλίες».

Όπως ήταν επόμενο, «φωτιά» πήρε και το twitter, με κάποιους να καυτηριάζουν τα μπάνια του Πρωθυπουργού ενώ υπήρχε η φωτιά στην Αχαΐα και άλλους να ανταπαντούν με τα όσα είχαν γίνει στο Μάτι με τους νεκρούς, επι Πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα.

Κυβερνητικές πηγές

Σκληρή απάντηση δίνουν κυβερνητικές πηγές στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για τη φωτιά στην Αχαϊα.

Όπως τονίζουν, «η κοινωνία απεχθάνεται την κομματική αντιπαράθεση, τη στιγμή που συμβαίνει μια φυσική καταστροφή. Και δεν είχαμε κανένα σκοπό να απαντήσουμε στον κ. Τσίπρα αν δεν προκαλούσε με αυτό τον απολύτως ευτελή τρόπο».

«Επειδή μας προκαλεί λοιπόν να θυμηθούμε το Μάτι, του θυμίζουμε ότι δεν εγκαλείται μόνο για την απαράδεκτη διαχείριση με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Αλλά και για την προσπάθεια συγκάλυψης και την ασέβεια προς τη μνήμη των νεκρών και το θέατρο που έπαιζε μαζί και το ίδιο βράδυ και τις επόμενες μέρες μαζί με τους υπουργούς του, για να καλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους», υπογραμμίζουν.

Και καταλήγουν: «Μιλώντας δε για φωτογραφία του Πρωθυπουργού σε δημόσια παραλία με πολίτες, αυθόρμητα το μυαλό όλων πηγαίνει στις διακοπές του ύστερα από την τραγωδία, σε ιδιωτική θαλαμηγό. Αν έχει λοιπόν να πει κατι για να ασκήσει κριτική στον τρόπο διαχείρισης, ας το κάνει. Ας σταματήσει όμως τη φθηνή αντιπαράθεση, εκμεταλλευόμενος τις καταστροφές που προκάλεσε μια πυρκαγιά.

ΥΓ. Για τον ΣΥΡΙΖΑ που επενδύει στην καταστροφή, οι πραγματικοί αριθμοί έχουν μικρή σημασία. Έτσι λοιπόν τα 5.000 στρέμματα που κάηκαν για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το μισό της Αχαϊας των 3.272.000 στρεμμάτων».


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook