Από τον Δήμο Χανίων επισημαίνεται η ανάγκη, που προκύπτει κατά τις ημέρες του καύσωνα για τα αδέσποτα ζώα, που κυκλοφορούν στο αστικό και το περιαστικό περιβάλλον, και η οποία αφορά  στην πρόσβασή τους σε δροσερό νερό.

Υπενθυμίζεται ότι οι εγκαταστάσεις τροφής / νερού για αδέσποτα, που έχουν τοποθετηθεί από τα συνεργεία του Δήμου σε 13 σημεία των Χανίων, εξασφαλίζουν αδιάλειπτα τροφή και νερό στα αδέσποτα ζώα.

Στο πλαίσιο αυτό απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας να αφήνουν λίγο νερό για τα τετράποδα, που υποφέρουν από τη ζέστη, καθώς επίσης και να μην τα ενοχλούν, όταν εκείνα βρουν καταφύγιο σε κάποιο σκιερό μέρος.

Σε δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γιάννης Νικηφοράκης, επισημαίνει: «Όταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες είναι εύκολο για τον καθένα από εμάς να προσφέρει λίγο δροσερό νερό για τα αδέσποτα ζώα, ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο της θερμοπληξίας. Πρόκειται για μία απλή κίνηση, η οποία όμως έχει μεγάλη αξία, ιδιαίτερα σε περιόδους καύσωνα. Οι ταΐστρες (τροφής και νερού), που έχουμε τοποθετήσει ανεφοδιάζονται διαρκώς, ενώ παρακαλούνται όποιοι συμπολίτες μας αντιληφθούν αδέσποτο ζώο σε ανάγκη, να επικοινωνήσουν με τις Υπηρεσίες μας, ώστε ν΄ ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία».

Το τηλ. επικοινωνίας του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων είναι το 2821 3 41645.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook