Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Σήμερα έγιναν ως τώρα 37.000 εμβολιασμοί και η μέρα θα κλείσει με περίπου 45.000 εμβολιασμούς.

Μέχρι στιγμής έχουν κάνει αίτηση 3.200 πολίτες κι έγινε ήδη εμβολιασμός σε 725 πολίτες για το πρόγραμμα εμβολιασμός κατ’ οίκον, όπως ανακοίνωσε επίσης ο κ. Θεμιστοκλέους.

Η χώρα όπως είπε είναι έτοιμη σε επιχειρησιακό επίπεδο για να ξεκινήσει το πρόγραμμα της τρίτης δόσης του εμβολίου αν αυτό αποφασιστεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί απόφαση σε καμία χώρα της Ε.Ε. για χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου.

Επιπλέον, τόνισε πως η τρίτη δόση του εμβολίου δε θα αφορά στον γενικό πληθυσμό, αλλά θα βασίζεται στα εξής κριτήρια:

  • την ηλικία
  • το αν πρόκειται για ανοσοκατεσταλμένο πολίτη
  • το πότε έγινε ο εμβολιασμός

Το «φρένο» στα ραντεβού και οι νέες δράσεις

Σχετικά με την πτώση στον αριθμό των ραντεβού, είπε ότι αντίστοιχη μείωση εμφανίζουν όλες οι χώρες της Ε.Ε. και οφείλεται στο καλοκαίρι. «Μετά τις 15 Αυγούστου ελπίζουμε ότι θα ξαναδούμε αρκετά νέα ραντεβού», επισήμανε. Επιπλέον, τρέχουν δράσεις για εμβολιασμό ειδικών ομάδων του πληθυσμού, όπως Ρομά, μετανάστες και άστεγοι, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει και μια δράση για τη διευκόλυνση υπαλλήλων μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων να εμβολιαστούν. Στο πλαίσιο αυτό, αν ο αριθμός των εργαζομένων είναι μεγάλος, θα μεταβαίνουν κινητά συνεργεία εκεί για να τους εμβολιάσουν, αλλιώς θα υπάρχει συντονισμός των ραντεβού σε εμβολιαστικά κέντρα.

Δείτε την ενημέρωση:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook