Οι συντάκτες της έκθεσης κάνουν λόγο για τη «μεγαλύτερη συγκάλυψη όλων των εποχών»

Νέα έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού από το κόμμα των Ρεπουμπλικανών στις ΗΠΑ επιβεβαιώνει ότι ο ιός διέρρευσε από το εργαστήριο στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, σύμφωνα με τη New York Post.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύτηκε, ο κορωνοϊός ξέφυγε από το εργαστήριο πριν από τις 12 Σεπτεμβρίου 2019. Επίσης, οι συντάκτες της έκθεσης κάνουν λόγο για τη «μεγαλύτερη συγκάλυψη όλων των εποχών».

Η έκθεση έδειξε ότι «η πλειονότητα των αποδεικτικών στοιχείων επιβεβαιώνει ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν» στο εργαστήριο όπου ερευνούν τις νυχτερίδες, οι οποίες είχαν θεωρηθεί πηγή της πανδημίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Μάικλ ΜακΚόλ.

«Πιστεύουμε ότι ο ιός διέρρευσε στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου 2019», δήλωσε ο ΜακΚολ.

«Όταν συνειδητοποίησαν τι συνέβη, αξιωματούχοι του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος και επιστήμονες του Ινστιτούτου άρχισαν να καλύπτουν με μανία τη διαρροή και απενεργοποίησαν τη βάση δεδομένων των ιών τους στη μέση της νύχτας, ζητώντας μάλιστα περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια για πρόσθετη ασφάλεια», πρόσθεσε.

«Αλλά η συγκάλυψή τους ήταν πολύ αργή -ο ιός εξαπλωνόταν ήδη σε όλη την μεγαλούπολη της Ουχάν», είπε για την πανδημία του κορωνοϊού.

Η έκθεση επικαλέστηκε «άφθονα στοιχεία», σύμφωνα με τα οποία οι επιστήμονες του εργαστηρίου -με τη βοήθεια Αμερικανών εμπειρογνωμόνων και κρατών της Κίνας και των ΗΠΑ- εργάζονταν για να τροποποιήσουν τους κορωνοϊούς για να μολύνουν τους ανθρώπους και μια τέτοια παραποίηση στοιχείων θα μπορούσε να μείνει κρυφή, αν δεν γινόταν έρευνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook