Η ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης δέχθηκε… απανωτά χτυπήματα από τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να τερματίζεται πρόωρα η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επειτα από την πρόσφατη περιπέτεια με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, που τελικά ταξίδεψε στο Τόκιο και αγωνίστηκε στο Ντουέτο, τέσσερα νέα κρούσματα εμφανίστηκαν στην εθνική ομάδα, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να αγωνιστεί το Ομαδικό, στο οποίο θα μετείχε και η Ηρακλειώτισσα Κρύστη Γιαλαμά.

Η απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής είναι να αποχωρήσει η ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης από το Ολυμπιακό Χωριό και να τεθεί εκτός αγώνων.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής:

Λόγω των τριών νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης, η Οργανωτική Επιτροπή ενημέρωσε το Αρχηγείο της ελληνικής ομάδας ότι και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης πρέπει να αποχωρήσουν από το Ολυμπιακό Χωριό και να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο εντατικής παρακολούθησης.

Αυτό σημαίνει ότι οριστικά, δεν θα υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση ούτε στο ομαδικό, ούτε στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Οι τρεις αθλήτριες που βρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό βρίσκονται ήδη σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Η ανακοίνωση της ΚΟΕ, που περιέχει και την αρχική ανακοίνωση της ΕΟΕ, είναι η εξής:

Δεν θα λάβει μέρος στο αγώνισμα του Ομαδικού, οι προκριματικοί του οποίου είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στις 6 του μήνα, η Εθνική μας Ομάδα της Καλλιτεχνικής κολύμβησης, μετά την τελευταία εξέλιξη όπως ανακοίνωσε σήμερα (3/8) η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΟΕ, μετά από ελέγχους που έγιναν στο Ολυμπιακό Χωριό, βρέθηκαν τρία (3) νέα θετικά κρούσματα σε covid – 19 στην ομάδα μας, με αποτέλεσμα η συμμετοχή της πλέον στο αγώνισμα του Ομαδικού να είναι αδύνατη.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΕ:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει ότι βρέθηκαν τρία νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης, μετά από τον έλεγχο που έγινε.

Και οι τρεις αθλήτριες που δεν έχουν εμφανή συμπτώματα, θα αποχωρήσουν από το Ολυμπιακό Χωριό και θα συνεχίσουν τη διαμονή τους σε ξενοδοχείο καραντίνας. H συγκεκριμένη ομάδα από την πρώτη μέρα της διαμονής της στο Ολυμπιακό Χωριό δεν ήρθε σε επαφή με άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής για ευνόητους λόγους.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, δεν θα υπάρχει εκπροσώπηση της Ελλάδας στο ομαδικό της συγχρονισμένης κολύμβησης.

Η ΕΟΕ είναι συνεχώς στο πλευρό των αθλητριών και παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook