Η Ειρήνη Βασιλείου συμμετείχε για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ολοκληρώνοντας την παρουσία της στα προκριματικά των 400 μέτρων γυναικών.

Με επίδοση 53.16 η Ηρακλειώτισσα πρωταθλήτρια ήταν 5η στην 4η προκριματική σειρά και 35η στη συνολική κατάταξη. Την πρόκριση για τον ημιτελικό πήρε η Κύπρια πρωταθλήτρια Ελένη Αρτυματά με 51.91.

Μετά από το τέλος της προσπάθειάς της η Βασιλείου δήλωσε τα εξής: «Δεν είμαι ευχαριστημένη από το χρόνο, όμως, κρατάω τη δεύτερη συμμετοχή μου σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες, ωστόσο αυτό ισχύει για όλες τις μετέχουσες».

Εχοντας έντονες ενοχλήσεις στο πόδι ο Δημήτρης Τσιάμης δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα του στο τριπλούν. Ο Ελληνας πρωταθλητής που κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να βρεθεί στο Τόκιο είχε το πρώτο άλμα άκυρο και στη συνέχεια εγκατέλειψε. Όπως δήλωσε: «Είχα ένα πρόβλημα με τον αχίλλειο, προσπάθησαν οι φυσιοθεραπευτές να το κάνουν καλύτερο. δεν μπόρεσα να κάνω άλμα, μπορούσα να τρέξω, δεν μπορούσα να πηδήσω. Θα ήθελα να είμαι υγιής, είμαι σχεδόν σίγουρος πως θα έμπαινα τελικό αν ήμουν σε καλή κατάσταση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook