Τι συμβολίζουν οι επτά κύκλοι στο «Welcome» και ποια η σχέση της με την Ντίσνεϊ

Σήμα και σύμβολο για την παγκόσμια πρωτεύουσα ψυχαγωγίας, η πινακίδα που καλωσορίζει τους επισκέπτες στο Λας Βέγκας, έχει μια μακρά ιστορία που ξεκινά από τον φουτουριστικό σχεδιασμό για την εποχή που δημιουργήθηκε, μέχρι τη σημερινή δημοτικότητά του ως σύγχρονου σημείου για selfies.

Χρονολογείται από το 1959

Η εμβληματική πινακίδα του Λας Βέγκας, που καλωσορίζει τους επισκέπτες καθώς εισέρχονται στην πόλη, υπήρχε από τις ημέρες των Φρανκ Σινάτρα, Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ και Ρατ Πακ. Φέρει την υπογραφή της Μπέτι Γουίλις, μίας από τις πρώτες γυναίκες επαγγελματίες καλλιτέχνες που δούλεψαν πάνω σε νέον πινακίδες, η οποία την σχεδίασε μαζί με άλλες διάσημες πινακίδες, όπως αυτές για το Moulin Rouge Hotel και το Riviera Hotel-Casino, δύο κάποτε εικονικά ξενοδοχεία του Βέγκας, που σήμερα και τα δύο είναι κλειστά.

Οι επτά κύκλοι της αντιπροσωπεύουν ασημένια δολάρια

Οι κύκλοι που περικλείουν τα γράμματα της λέξης «Καλώς ήλθατε» στην πινακίδα έχουν σχεδιαστεί για να μοιάζουν με ασημένια δολάρια ως αφιέρωμα στο ψευδώνυμο της Νεβάδας, «Η Ασημένια Πολιτεία».

Ο σχεδιασμός της ακολουθεί την αρχιτεκτονική Googie

Πρόκειται για ένα στιλ αρχιτεκτονικής που αναπτύχθηκε στα μέσα του αιώνα στη Νότια Καλιφόρνια και, σύμφωνα με το Architectural Digest, διαθέτει φουτουριστικά μοτίβα με μεγάλα, φωτεινά στοιχεία σχεδιασμένα για να προσελκύσουν την προσοχή των περαστικών αυτοκινήτων. Ο σχεδιασμός της, ωστόσο, επηρεάστηκε, επίσης, και από την Ντίσνεϊ.

Έχει μήνυμα και στην πίσω πλευρά της

Ενώ οι περισσότεροι γνωρίζουν το μπροστινό μέρος της πινακίδας που λέει «Καλώς ήλθατε στο Φανταστικό Λας Βέγκας, στη Νεβάδα», η διάσημη πινακίδα διαθέτει μήνυμα και στην πίσω όψη της, το οποίο, λέει «Οδηγήστε προσεκτικά, επιστρέψτε σύντομα».

Τροφοδοτείται από ηλιακή ενέργεια

Το σήμα του Λας Βέγκας είναι ακόμη φιλικό προς το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας! Το 2014, η Clark County εγκατέστησε τρία «ηλιακά δέντρα» δίπλα στην πινακίδα, τα οποία παρέχουν αρκετή ηλιακή ενέργεια για να αντισταθμίσουν την ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιεί.

Δε βρίσκεται στην πόλη του Λας Βέγκας

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται το σήμα που καλωσορίζει τους επισκέπτες στο Λας Βέγκας στην πραγματικότητα δεν βρίσκεται μέσα στην πόλη. Για την ακρίβεια βρίσκεται επί της Las Vegas Boulevard South στο Clor County. Είναι τεχνικά περίπου 6,5 χιλιόμετρα νότια από τα όρια της πόλης του Λας Βέγκας.

Έχει ύψος επτά μέτρων

Με ύψος επτά μέτρων, αποτελείται από περίπου δυόμιση ορόφους ενώ κορυφώνεται με ένα αστέρι 8 ακτίνων. Αν και συγκριτικά με μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο εικονικά ξενοδοχεία του Βέγκας η πινακίδα μοιάζει αρκετά κοντή, αλλά μπορεί εύκολα να την βρει κανείς καθώς φωτίζεται από 94 λάμπες!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook