Χθες, Δευτέρα 2 Αυγούστου, ο Δήμος Σφακίων ολοκλήρωσε μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης την τελετή ονοματοθεσίας της κεντρικής πλατείας Χώρας Σφακίων, που από σήμερα θα φέρει το όνομα: «Μανούσος Γ. Βολουδάκης 1880- 1977, Ηπειρομάχος 1912-1913, Βουλευτής – Υπουργός».

Το παρόν δε θα μπορούσε να μην δώσει ο Βουλευτής και απόγονος του αείμνηστου συντοπίτη μας, κ. Μανούσος Βολουδάκης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καλογερής, ο πρόεδρος του ΟΑΚ και περιφερειακός σύμβουλος κ. Ελευθέριος Κοπάσης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ιωάννης Μανούσακας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και δημότες.

Η τελετή ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση από τους πατέρες Κουκουνάρη Αθανάσιο και Μανουσέλη Κωνσταντίνο.

Στη συνέχεια, ο κ. Μανούσος Βολουδάκης μαζί με τον Δήμαρχο Σφακίων κ. Μανούσο Χιωτάκη προέβησαν στην αποκάλυψη της πλατείας και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των διοργανωτών.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Μανούσος Χιωτάκης τόνίζοντας την τιμή που είχε ως δήμαρχος με την πρωτοβουλία να δοθεί στην Κεντρική Πλατεία της ιστορικής Χώρας Σφακίων ένα όνομα που συνδέεται τόσο στενά με το ιστορικό παρελθόν της Κρήτης και του οποίου η δράση συνέβαλε στο να διατηρήσει η χώρα μας τα εδαφικά όρια που έχει έως σήμερα και που τελικά τον κέρδισε ο χώρος της πολιτικής στο πλευρό του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο κ. Μανούσος Βολουδάκης φανερά συγκινημένος, ο οποίος θέλησε να επικεντρωθεί στην πολυσχιδή προσωπικότητα του Μανούσου Γ. Βολουδάκη.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καλογερής, ο οποίος συνέδεσε την ιστορική αυτή μορφή του Μανούσου Γ. Βολουδάκη με τη διόλου τυχαία ιστορική καταγωγή του από τη Χώρα Σφακίων.

Η εκδήλωση ονοματοθεσίας ολοκληρώθηκε με την ομιλία του κ. Παπαδάκη Νικόλαου, Γενικού Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ελευθερίου Βενιζέλου.

Στην αποφώνηση της εκδήλωσης, ο κ. Μανούσος Βολουδάκης προέβη στη δωρεά δύο ιστορικών φωτογραφιών στο Δήμαρχο Σφακίων κ. Μανούσο Χιωτάκη και τον Γενικό Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ελευθερίου Βενιζέλου κ. Παπαδάκη Νικόλαο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook