Σημαντικές εξελίξεις υπήρξαν τη Δευτέρα στην υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη.

Οι δύο ψαράδες που φέρονται ως ύποπτοι για τον θάνατο του πρώην υπουργού, κατέθεσαν το πρωί με υπόμνημα στο Λιμεναρχείο της Ερέτριας που διαβιβάστηκε σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ταυτόχρονα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο που τους εκπροσωπεί, τονίζεται ότι «από τη δικογραφία προκύπτει πως ο τραγικός θάνατος του Σήφη Βαλυράκη οφείλεται σε ατύχημα για το οποίο, μάλιστα, φέρει την αποκλειστική ευθύνη ο θανών».

Επίσης, όπως καταγγέλλουν οι δύο ψαράδες μέσω του δικηγόρων τους σε «ηλικία 79 ετών ο Σήφης Βαλυράκης οδηγούσε ένα ταχύπλοο με πολλά προβλήματα» και μάλιστα το χαρακτηρίζουν «κινούμενο φέρετρο».

Στην ανακοίνωση, ταυτόχρονα, τονίζεται πως «πρόκειται για ένα τραγικό ναυτικό ατύχημα που οφείλεται στην πτώση του Σήφη Βαλυράκη από το σκάφος εξαιτίας πιθανού κακού χειρισμού από τον ίδιο», ενώ γίνεται λόγος και για τον μάρτυρα που εμπλέκει τους δύο ψαράδες στην υπόθεση, ο οποίος χαρακτηρίζεται «φαιδρός και παντελώς αναξιόπιστος» με την επισήμανση πως έχει κατατεθεί, ήδη, μήνυση για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι δικηγόροι, «υπάρχουν τουλάχιστον 20 μάρτυρες που μπορούν να καταθέσουν στο δικαστήριο ότι οι πελάτες τους δεν πλησίασαν την επίμαχη μέρα ούτε το λιμάνι ούτε και το σκάφος τους, το οποίο δεν έφυγε ούτε λεπτό από το λιμάνι της Ερέτριας».

Η πλευρά της οικογένειας Βαλυράκη αναμένει από τον αρμόδιο εισαγγελέα την άμεση άσκηση ποινικής δίωξης και τη μεταφορά της δικογραφίας σε επίπεδο κυρίας ανάθεσης στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές των Αθηνών, αίτημα που έχει υποβληθεί εξ αρχής, ενώ δηλώνουν πως ουδόλως τους απασχολούν οι δηλώσεις των ύποπτων ως δραστών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook