Τις ακριβότερες τηγανητές πατάτες του κόσμου έναντι 200 δολαρίων το πιάτο σερβίρει ένα εστιατόριο στη Νέα Υόρκη!

Ο λόγος για το Serendipity 3 στο Upper East Side του Μανχάταν, που έχει μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Guiness όχι μόνον για τις τηγανητές πατάτες του – εθνικό σνακ του Βελγίου – αλλά και για το ακριβότερο μπέργκερ (295 δολάρια) και το ακριβότερο παγωτό με γαρνιτούρα (1.000 δολάρια)! Το σχετικό ρεκόρ για τις ακριβότερες τηγανητές πατάτες στην υφήλιο καταχωρήθηκε στις 13 Ιουλίου.

«Το Serendipity 3 είναι πραγματικά ένα χαρούμενο μέρος. Ο κόσμος έρχεται εδώ για να γιορτάσει, μερικές φορές για να αποδράσει από την πραγματικότητα της ζωής», λέει ο σεφ και δημιουργικός διευθυντής του ρεστοράν, Τζο Καλντερόνε.

Όσο για τη συνταγή για τις τηγανητές πατάτες του; Κατ’ αρχήν χρησιμοποιεί ψιλόφλουδες πατάτες της ποικιλίας Chipperbec που μπλανσάρονται σε ξύδι σαμπάνιας J.LeBlanc French Champagne Ardenne και σαμπάνια Dom Perignon και στη συνέχεια τηγανίζονται και μάλιστα δύο φορές, όχι σε λάδι, αλλά σε καθαρό λίπος χήνας για να παραμείνουν τραγανές απ’ έξω και μαλακές από μέσα. Οι τηγανητές πατάτες πασπαλίζονται στη συνέχεια με βρώσιμα φύλλα χρυσού και καρυκεύονται με αλάτι και λάδι τρούφας προτού σερβιριστούν σε κρυστάλλινο πιάτο μαζί με μια ορχιδέα, λεπτές φέτες τρούφας και ντιπ από τυρί Mornay. Αλλά και η σος περιλαμβάνει τρούφες, που αποτελούν, σύμφωνα με τον σεφ Φρέντερικ Σον Κίβερτ, τον βασικό πρωταγωνιστή στο πιάτο αυτό, το οποίο βρίσκουν οι ενδιαφερόμενοι στο μενού με το όνομα “creme de la creme pommes frites”.

Όπως πολλά άλλα εστιατόρια, το Serendipity 3 είχε κατεβάσει ρολά στη διάρκεια της πανδημίας και οι δύο σεφ σκέφτηκαν ότι το εντυπωσιακό αυτό πιάτο θα ήταν το κατάλληλο μέσο για να αναγγείλουν την επαναλειτουργία του. Το σχέδιό τους απέδωσε, αφού η λίστα αναμονής για τις τηγανητές πατάτες φθάνει τους δύο με δυόμιση μήνες!

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook