Η φωτιά που ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη το μεσημέρι της Τρίτης (3/8) συνεχίζει να καίει στο δάσος, στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν 104 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Μεταξύ των αεροσκαφών επιχειρεί και το ρωσικό Beriev-200.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ η φωτιά πλησιάζει προς στην Εθνική Οδό, ενώ εκκενώνονται τα εργοστάσια που βρίσκονται κοντά στην περιοχή.

Μήνυμα εστάλη από την Υπηρεσία του «112», καλώντας τους κατοίκους Βαρυμπόμπης και Κρυονερίου να κλείσουν τις καμινάδες, τα παράθυρα και τις πόρτες των σπιτιών ώστε να μην μπουν οι καύτρες στο εσωτερικό.

Μιλώντας στο Newsbeast ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, ανέφερε: «Η φωτιά είναι τεράστια. Κατακαίει το δάσος της Βαρυμπόμπης και έχει πάρει κατεύθυνση προς την Εθνική οδό, προς τα εκεί που φυσάει και ο άνεμος δηλαδή. Ο αέρας δεν είναι πολύ δυνατός αλλά είναι πολύ μεγάλο το μέτωπο.

Για την ώρα η φωτιά δεν ελέγχεται, αλλά γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια από την πυροσβεστική- και με εναέρια μέσα και με επίγειες δυνάμεις. Σπίτια δεν απειλεί. Αν συνεχιστεί αυτή η τεράστια προσπάθεια ευελπιστώ ότι σε μισή ώρα θα ελεγχθεί η φωτιά. Οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι η φωτιά προκλήθηκε από έκρηξη σε πυλώνα».

Οι καπνοί από τη φωτιά έχουν σκεπάσει την Αττική, στην οποία το θερμόμετρο σε αρκετές περιοχές λόγω του καύσωνα έχει ξεπεράσει τους 44 βαθμούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook