Με την συμμετοχή Περιφερειάρχη Κρήτης, Αρχηγού ΓΕΝ, αυτοδιοίκησης φορέων και πολιτών.

Στους αγώνες και τη θυσία των προγόνων μας για την Ελευθερία, αναφέρθηκε ο Περιφε-ρειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, συμμετέχοντας στην τιμητική εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης που πραγματοποιήθηκε στην ιστορική Ασή Γωνιά Χανίων.

«Αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωες μας. Οι παρακαταθήκες τους είναι διαχρονικές, στις νεότερες γενιές, σε όλους μας, για ενότητα, αλληλεγγύη, πρόοδο», επισήμανε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο Σταύρος Αρναουτάκης. Επίσης, στο Ιστορικό γεγονός της εκδήλωσης και στην θυσία των προγόνων μας Πατριωτών, αναφέρθηκαν σε χαιρετισμούς ή σε δηλώσεις τους, ο παριστάμενος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Στέλιος Πετράκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Νίκος Καλογερής, Κώστας Γύπαρης, ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων. 

Η τιμητική εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασή Γωνιάς «Ο Τίμιος Σταυρός», με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης. Στην έναρξη της εκδήλωσης εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου πεσόντων με την μουσική συνοδεία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ αποδόθηκαν ριζίτικα πατριωτικά τραγούδια από την “παρέα ριζίτικου τραγουδιού Ασή Γωνιάς”.

Το δεύτερο μέρος της τιμητικής εκδήλωσης περιελάμβανε κεντρική ομιλία με θέμα «Ανα-φορά στην έναρξη της Επανάστασης σε Αποκόρωνα και Σφακιά» με ομιλητή τον Ν.Ε. Παπαδογιαννάκη, Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στη συνέχεια έγιναν απαγγελίες συνθέσεων μαντινάδων από τον ριμαδόρο Σιμησακογιώργη, την Χαριστή Κουκουμπεδάκη και ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού υπό την Δ/νση του Γ. Τσιλιμπάρη. Αποδόθηκαν τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη, Μ Χατζηδάκι, Στ Ξαρχάκου, Γ Μαρκόπουλου και Κρητικά, εντυπωσιάζοντας όλους τους συμμετέχο-ντας που χειροκροτούσαν θερμά τους μουσικούς. 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν και τιμητικές βραβεύσεις, απονομές, προσφωνήσεις-αντιφωνήσεις, ενώ εκφράστηκαν και ευχαριστήρια για την συνδιοργάνωση προς τον Περι-φερειάρχη Κρήτης, από τον οργανωτή Πρόεδρο του Πολιτιστικού συλλόγου Μιχάλη Γλε-ντζάκη και το μέλος του Δ.Σ., παρουσιαστή της εκδήλωσης καθηγητή Πανεπιστημίου Βαγ-γέλη Μανταδάκη, οι οποίοι παράλληλα ευχαρίστησαν όλους τους παρευρισκόμενους, θεσμι-κούς εκπροσώπους και πολίτες.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος απένειμε τιμητική πλακέτα στον Περιφερειάρχη Κρήτης για τη συνεργασία και την προσφορά του στην περιοχή και στην Κρήτη. Η απονομή έγινε από το Δήμαρχο Αποκορώνου. Πλακέτα, επίσης, απονεμήθηκε στην Μπάντα του Ναυτικού που πα-ρέλαβε ο κ. Τσιλιμπάρης , ενώ αναμνηστικό δώρο παραδόθηκε στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Επίσης, τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο, δια του Αντιπεριφερειάρχη Ν. Καλογερή στον κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης κ. Παπαδογιαννάκη.

Η εκδήλωση έκλεισε με Κρητική μουσική, από τους Κώστα Κακουδάκη με το συγκρότημα του, τον Γιώργο Κουκάκη, με τους Πετσάκη, Καλεμάκη, κ.α. 

Παραδίδοντας την τιμητική πλακέτα  ο Δήμαρχος Αποκορώνου στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που έχουν και στην μεγάλη συμβολή του στην Αυτοδιοίκηση, στην προώθηση των έργων, στην περιοχή, στον Δήμο του και στην Κρήτη. Ο κ Κουκιανάκης, είπε χαρακτηριστικά, ότι «ο  κ. Αρναουτάκης είναι πάντα δίπλα μας και μας βοηθά. Ποτέ δεν θυμάμαι τόσα χρόνια να του ζητήσω βοήθεια για τα προβλήμα-τα του τόπου μας και να μου αρνηθεί». Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης, αφού ευχα-ρίστησε  τον Πολιτιστικό σύλλογο και τον Δήμαρχο, τόνισε ότι, «χρέος και αποστολή μας είναι, να είμαστε, δίπλα στον πολίτη, στα ζητήματα του τόπου. Μόνο με ενότητα, θεσμικοί εκπρόσωποι και πολίτες, μπορούμε να πετύχουμε πολλά για την Κρήτη μας».

Ο περιφερειάρχης κλείνοντας, ευχαρίστησε τους οργανωτές, ομιλητές, την Μπάντα του πολεμικού Ναυτικού, τους κρητικούς καλλιτέχνες και όλους τους συμμετέχοντες. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook