Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Νικόλαος Καλογερής είχε σήμερα, Τρίτη 3 Αυγούστου 2021,  συνάντηση με Μέλη της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Χανίων, «Ο Άγιος Πολύκαρπος», στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Σκοπός της συνάντησης ήταν ο προγραμματισμός των Εκδηλώσεων Τιμής και Μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή, που θα πραγματοποιηθούν από το τέλος του έτους 2021 και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους 2022, με τη συνεργασία και τη συνδιοργάνωση  της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων & πολλών φορέων του Νομού μας, όπως:  ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και το Πολυτεχνείο Κρήτης – Εργαστήριο Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής Πόλης και Πολιτισμού κ.α 

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν από την Αδελφότητα, η Πρόεδρος, κ. Στέλλα Γκοζάνη – Χαριτάκη, ο Αντιπρόεδρος, κ. Κυριάκος Μπαλής, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Μανώλης Αναγνωστόπουλος και η υπεύθυνη Οργανωτικού, κ. Ηλέκτρα Τσίκα – Μαράκη, ενώ από την Π.Ε. Χανίων, με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων παραβρέθηκαν από το Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού Π.Ε. Χανίων,η κ. Κατερίνα Ζομπανάκη( Πρ/νη) και η  κ. Αθανασία Ζώτου. 

Στην συνάντηση, συζητήθηκε εκτενώς το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, προσχέδιο του οποίου προσκόμισε η Αδελφότητα. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης αφού  αναφέρθηκε στον υψηλό συμβολισμό  της επετείου αυτής της τραγωδίας, αλλά και στον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισαν οι Έλληνες της Μικράς Ασίας  στην νεότερη  και σύγχρονη Ελληνική Ιστορία, δήλωσε ικανοποιημένος από την έγκαιρη έναρξη σχεδιασμού και υποσχέθηκε οι συναντήσεις να συνεχιστούν και με τους άλλου εμπλεκόμενους φορείς μέχρι την πλήρη εξειδίκευση όλων των εκδηλώσεων και δράσεων.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook