Είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου

Συνάντηση με τον επικεφαλής της Αρχαιολογικής Σχολής του Βελγίου καθηγητή κ. Jan Driessen – που πραγματοποιεί μαζί με ομάδα αρχαιολόγων, ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο “Μπούφος”  του Σισίου φέρνοντας στο φως ανακαλύψεις οι οποίες απαντούν σε σημαντικά ερωτήματα τα οποία συνδέονται με τα Ανάκτορα των Μαλίων αλλά και με άλλους αρχαιολογικούς χώρους της Ανατολικής Κρήτης – και τους πολιτικούς μηχανικούς κ. κ. Μιχάλη Χωραφά και Κρεμυδιώτη Διονύσιο, είχε σήμερα (3/8)ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν λεπτομερώς οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί αναφορικά με την απόκτηση άδειας για την αποκατάσταση του παλιού Αρρεναγωγείου Βραχασίου, που μετά την παραχώρηση του από τον Δήμο Αγίου Νικολάου στην Βελγική Σχολή Αθηνών, θα χρησιμοποιηθεί όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ως κέντρο ερευνών και για τις ανάγκες της Βελγικής ανασκαφής στο Σίσι και μελλοντικά σε σειρά άλλων ανασκαφών που διεξάγονται στην περιοχή (Αναύλοχος).

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, έκανε γνωστό ότι η μελέτη για την αποκατάσταση του κτιρίου που έχει υποβληθεί στην Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων, έχει απορριφθεί (αντί για δώμα ζητήθηκε να υπάρξει στέγη με κεραμίδια), ενώ μετά τις απαραίτητες διορθώσεις θα υπάρξει εκ νέου υποβολή, γεγονός που καταδεικνύει την αναγκαιότητα αναζήτησης τρόπων χρηματοδότησης για την υλοποίηση της.

“Σημειώνεται όντως καθυστέρηση  στην υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου– τόνισε – η οποία οφείλεται κυρίως στο γεγονός, ότι την παρούσα περίοδο, η αρμόδια υπηρεσία του δήμου, η οποία όντας αποστελεχωμένη, “αναλώθηκε” στο να ετοιμάσει  το μεγάλο “πακέτο” έργων που έχουν δημοπρατηθεί (χρηματοδοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ, Αντ. Τρίτσης), ενώ άμεσα θα πρέπει να επικεντρωθούμε στον σημαντικό αυτό στόχο, ώστε να δημιουργηθεί άλλος ένας πόλος ενδιαφέροντος στην περιοχή του δήμου”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook