«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας»

Στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», στη Βαρυμπόμπη μετέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και στους άντρες του πυροσβεστικού σώματος» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Βαρυμπόμπη στις δηλώσεις του μετά από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο κινητό συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής, στη Βαρυμπόμπη.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για μία εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες εφιαλτικού καύσωνα.

Στη συνέχεια είπε ότι «μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απώλεια ζωής και ότι το σύστημα των εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά».

«Σημαντική δουλειά κυρίως από τα πεζοπόρα. Οι πιο εφιαλτικές πυρκαγιές που λαμβάνουν χώρα στα περιαστικά δάση. Δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής. Οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν. Τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν, το δάσος με το χρόνο θα ξαναγίνει. Θα ζητήσω από όλους να είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και όλες που με αυταπάρνηση αντιμετώπισαν μία δύσκολη κατάσταση».

Απο εδώ και στο εξής ξεκινάει η καταγραφή των ζημιών, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να καταλήξει ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά μας».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι: «Από τα 4 μέτωπα το ξημέρωμα μας βρήκε με ένα ενεργό. Έχουμε δουλειά στο πεδίο και μέσα στις ρεματιές. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προχωρήσαμε σε απομακρύνσεις και εκκενώσεις. Υπήρχε μια σχετική άπνοια που βοήθησε. Πλέον τα εναέρια έχουν συγκεκριμένη αποστολή και να πάμε σε μία οριοθέτηση της κατάστασης».

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

Πηγή: newsbeast.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook