Το ένα μέτωπο κινείται προς το χωριό Καλαμούδι και το άλλο προς Κουρκουλί και Σκεπαστή, στην ορεινή βόρεια Εύβοια - Καμμένα πάνω από 20.000 στρέμματα γης

«Πολύ δύσκολη η κατάσταση. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη», δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης για τη μεγάλη πυρκαγιά  που μαίνεται από χθες στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Εύβοιας.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο μεγάλα μέτωπα. Το ένα κινείται προς το χωριό Καλαμούδι και το άλλο προς τα χωριά Κουρκουλί και Σκεπαστή.

Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 95 πυροσβέστες με 35 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

«Τα μέτωπα είναι τεράστια. Δεν ελέγχονται με τις δυνάμεις που είναι εκεί» τόνισε μιλώντας στο Mega.

«Κάηκαν πάνω από 20.000 στρέμματα. Η φωτιά μέσα σε 25 λεπτά διένυσε απόσταση χιολιομέτρων. Έχει τεράστιο μήκος και πλάτος» , ανέφερε ο δήμαρχος.

Νωρίτερα,  ο καπνός και η έλλειψη ορατότητας δεν επέτρεψαν τους χειριστές των εναέριων μέσων να  επιχειρήσουν, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησαν την  κατάσβεση. 

Συνολικά έχουν εκκενωθεί δέκα χωριά και οικισμοί. Οι κάτοικοι τους διανυκτέρευσαν είτε σε σπίτια συγγενών ή φίλων,  είτε σε ξενοδοχεία.

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση γύρω από τη Λίμνη Ευβοίας, με πολλούς οικισμούς να έχουν παραδοθεί στις φλόγες ή να απειλούνται.

Πρόκειται για τα χωριά Κουρκουλού και Δρυμώνας που είναι ακριβώς σε αντίθετες πλευρές σε σχέση με το κύριο μέτωπο της φωτιάς. Κρίθηκε αναγκαία η προληπτική εκκένωση τους, όπως και στα υπόλοιπα χωριά, καθώς οι φλόγες επεκτείνονται όλο και περισσότερο.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook