Τι αναφέρει η κα Στυλιανή Κατάκη για τα προβλήματα και τις δράσεις που έχουν γίνει 

Στις 7 Ιουλίου στο Μάλεμε, συγκεντρώθηκαν κάτοικοι και επιχειρηματίες προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα της περιοχής. Μετά από λίγες ημέρες έδωσαν στην δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία αναφέροντο σε διάφορα θέματα και κυρίως σε θέματα που αφορούν στις υποδομές της περιοχής.

Στην ανακοίνωση αυτή απαντά με εκτενή επιστολή της η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μάλεμε κα Στυλιανή Κατάκη αναφέροντας τα εξής:

«Με βαθιά λύπη μου ενημερώθηκα ότι στις 07/07 του 2021 στον εξωτερικό χώρο της αίθουσας Πολιτιστικού κέντρου Μαλεμε συγκεντρώθηκαν κάτοικοι και τοπικοί επιχειρηματίες προκειμένου να συζητήσουν χρονίζοντα και άλυτα προβλήματα της κοινότητας κατά την άποψη τους .
Απαξιώνοντας το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας ,την πρόεδρο του , αλλά και το σύνολο των συγχωριανών που με σκοπιμότητα δεν ειδοποιήθηκαν ,αφού όπως έγινε ηλίου φαεινότερο οι Μαλεμιανοι δεν είναι οι 20 υπογραφές που πλαισιώνουν το κείμενο .
Και ούτε αντιπροσωπεύουν το ήθος ,την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια των κατοίκων του χωριού αυτού.

1) ΦΩΤΙΣΜΟΣ 
Ο φωτισμός στο Μαλεμε σε άψογη συνεργασία με τον κο Αιμίλιο Φραγγεδακης (ηλεκτρολόγο Δήμου) έχουμε αντικαταστήσει όλες τις καμένες λάμπες σε όσες μας δηλώνετε και σε όσες έχουν πέσει στην αντίληψη μας έπειτα από συνεχείς ελέγχους .
Όσοι στύλοι της ΔΕΗ δεν λειτουργούν και οφείλεται σε βλάβες της ΔΕΗ έχουν σταλθεί επανειλλημένα έγγραφα με αριθμό πρωτοκόλλου για την διόρθωση τους .


Για τους ΦΑΝΟΣΤΑΤΕΣ του παραλιακού δρόμου , απερρίφθησαν αρχικά από την αποκεντρωμένη διοίκηση και έπειτα από αγώνες της δημοτικής και κοινοτικής αρχής σε συνεργασία με την ΑΡΧΕΛΩΝ 
εσταλλει στο τμήμα ενστάσεων ,όπου και εγκρίθηκε . 
Σύμφωνα με το άρθρο 152 κρίθηκε φωτισμός πρότυπο και καθόλα κατάλληλος για την εν λόγω περιοχή . Όπου θα τοποθετηθούν ,σεβόμενοι τους επιχειρηματίες της περιοχής , με την λήξη της σεζόν .

2)ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ 
-Η καθαριότητα γίνεται σε καθημερινή βάση ,όπως και καθαρισμός κάδων οπου κρίνεται απαραίτητος.

Μετά λύπης μου, ενώ γνωρίζετε όλοι οι υπογράφοντες ότι εξαιτίας των έντονων συγκρούσεων των επιχειρηματιών (που μάλιστα υπογράφουν ) της παραλίας , και σχεδόν καθημερινής παρουσίας της αστυνομίας και των αρμοδίων φορέων του δήμου . Αποφασίστηκε από τον Δήμο και τον τέως πρόεδρο να μαζευτούν οι περισσότεροι κάδοι και να συγκεντρωθούν σε ένα σημείο όπου θα μεταφέρουν όλοι οι εστιάτορες και επιχειρηματίες της παραλίας τα απορρίμματα τους .  
Δυστυχώς όπως θα δείτε και σε φωτογραφία , αυτήν την εβδομάδα του καύσωνα , με μέτρα υψηλού κινδύνου φωτιάς και διασποράς λοιμώξεων , επιχειρηματίας έχει μπροστά από την επιχείρηση του στον παραλιακό δρόμο ,όχι μόνο υπερχειλισμένο κάδο (ενώ θα έπρεπε να είναι κλειστοί ) αλλά και σακούλες χάμω στο οδόστρωμα .
Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι οι άνθρωποι της καθαριότητας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ , μαζεύουν τα σκουπίδια μας .

Οφείλουμε να σεβόμαστε την εργασία και την υγεία τους.
-Όλοι οι δρόμοι έχουν καθαριστεί ,έχουν κοπεί καλάμια , έχουν κλαδευτεί δένδρα πολλές φορές και σε ιδιοκτησίες πέρα των κοινόχρηστων χώρων χωρίς να επιρριφθούν πρόστιμα από τον δήμο.
-Το ποιμνιοστάσιο ανήκει σε γη ιδιότη και όχι σε δημόσιο χώρο , απευθυνθείτε σε εκείνον .
-Σε πλήρη συνεργασία περιφέρειας ,δήμου και κοινοτικής αρχής , πραγματοποιήθηκε καθολικός καθαρισμός ρεμάτων ,γεφυριών και φρεατίων με προσωπική πολύωρη επίβλεψη .

3) ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ 
Ο βιολογικός του Μαλεμε επί προεδρίας μου προ 20ετιας και με προσωπική μου επιμονή και αγώνα, σε συνεργασία με τον κο Σπανουδάκη ,κατάφερα να ανατρέψω τον άδικο αποκλεισμό του χωριού μας από αυτόν, καθώς σταματούσα στον Πύργο Ψηλονερου. 

4) ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ 
Παραθέτω φωτογραφίες με νέους δρόμους που φτιάχτηκαν με τσιμέντο ή ασφαλτόστρωση .
α) έναντι Ελαιουργικού συνεταιρισμού 
β) δρόμος σε κατοικία στην παραλία ,όπου είχα διανοίξει πάλι ως πρόεδρος πριν 20 σχεδόν χρόνια και με την επανεκλογή μου σήμερα ασφαλτοστρώθηκε .
γ) άνοιγμα νέου δρόμου από γυμναστήριο Μαλεμε και ασφαλτόστρωση .
δ) αφαίρεση παλιάς ασφάλτου και τσιμέντων μετά από 30 χρόνια . Τοποθέτηση ασφαλτικών σε δύσκολο δρόμο ,λόγω τοποθεσίας και εσκεμμένων αντιδράσεων κατοίκου .
  Ευχαριστώ για την συνεργασία και την αξιοπρεπή στάση που κράτησε ο κος Δασκαλακης Βασίλης στο εν λόγω έργο στο επάνω Μαλεμε.
Σε μια από τις ιστορικότερες γειτονιές του χωριού ,αφού φιλοξένησε δήμο, ειρηνοδικείο , και πολλές άλλες υπηρεσίες και συνέβαλε στο Μαλεμε ως η γειτονιά με τα περισσότερα παιδιά .
ε) διάνοιξη δρόμου που ενώνει το επάνω Μαλεμε με τον Ξαμουδοχωριανο δρόμο .

-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗ 

Οι πινακίδες αφαιρούνται ή καταστρέφονται κατά το δοκουν και οι ίδιοι οι υπογράφοντες τις καταπατούν . 
 Όσο για το κατάπτυστο και προσβλητικό αίτημα για εμάς τους Μαλεμιανους ,του ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗ . 
Αφήνω σε όσους διάβασαν και τα αιτήματα και την απαντητική επιστολή ,να κρίνουν την μικροπρέπεια του αιτήματος ,αφού μόνο σκοπό έχει μαζί με την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης να πλήξει τις ήδη εναπομείνασες ανοικτές , όλο το χρόνο ,επιχειρήσεις στο παλιό εθνικό δρόμο του Μαλεμε.
 Όταν μάλιστα οι υπογράφοντες και γνωρίζουν και στηρίζουν επιχειρήσεις σε ένα χωριό ΠΡΙΝ και ένα χωριό ΜΕΤΑ παρκάροντας στον εθνικό .
Όταν παντού στον δήμο υπάρχουν διασταυρώσεις και μάλιστα με δρόμους που εξυπηρετούν σχολεία και δεν έχουν μπει σηματοδότες και με το πιο παράλογη απαίτηση για μονοδρόμηση επαρχιακής δρόμου .

5) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ 
Αναγγελία δημάρχου Πλατανια για ανάπλαση χωρων στο Μαλεμε που εγκρίθηκαν ήδη ως ορίζεται σε προγενέστερο χρόνο . 
 α) παιδικής χαράς 
β) χώρου αναψυχής ,υπαίθριου αθλητικού πάρκου 
γ) παραχώρηση λωρίδας εντός ιστορικού Αεροδρομίου Μαλεμε 6 μέτρων για δημιουργία πεζοπορικής και ποδηλατικής διαδρομής .

6) ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΥΡΩΣΗ ΠΡΑΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ 
-Όσο για το σχέδιο πόλεως ,η οικογένεια μου (τα παιδιά μου), πρώτη δέχθηκε και διέθεσε τα περισσότερα στρέμματα , χωρις καμία αντίρρηση ή ένσταση , από κάθε άλλο συγχωριανό μου.
-Γιατί όπως όλοι γνωρίζετε δεν εξυπηρετούσε καμία ανάγκη μας ,γιατί όλη η περιουσία μας είναι πλήρως προσβάσιμη και λειτουργική ,με μόνο όφελος την ανάπτυξη του χωριού μας .
-Η καταγραφή επικίνδυνων και εγκαταλελειμένων κτηρίων έγινε τον Δεκέμβριο του 2020 .
Δεν θέλω να τοποθετηθώ στην εκδικητική και αθλια απαίτηση σας για πρόστιμα σε συντοπίτες σας .

ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΛΗΨΗ ΣΑΣ
Με την αμέριστη συνεργασία Δημάρχου, Αντιδημάρχου, τεχνικών υπηρεσιών και μηχανικών , των υπευθύνων και εργαζόμενων της καθαριότητας ,χειριστών και Οδηγων μηχανημάτων 
α) επιβλέψαμε και καθαρίσαμε τον παλιό σταθμό ,περιουσιακό στοιχείο Πολιτιστικού συλλόγου γυναικών Μαλεμε .
β) συντήρηση (υδραυλική ,ηλεκτρική ,στατική) και ότι άλλο χρειάστηκε η αίθουσα με τα έξοδα να βαραίνουν τον Δήμο.
γ) καθαρισμός νεκροταφείου (μέσα ,έξω ) οποτε χρειαστεί .
δ) άνοιγμα έπειτα από 20 έτη ,ξανά κοινοτικού γραφείου και άμεση ανταπόκριση δημάρχου, όπου μας παραχώρησε μέρος του Ιατρείου .
ε) το χειμώνα πλήρης αποκατάσταση αγροτικών δρόμων και διάνοιξη τους με ρίψη υλικών (χαλίκι) για την προσβασιμότητα των αγροτικών περιουσιών.
ζ) για πρώτη φορά κατόπιν ,μεταξύ μας συνεννόησης και ευχαριστώ θερμά το Κέντρο Υγείας Κισσάμου , την υπεύθυνη και την μαία για 2 ημέρες , παραχώρησα το κοινοτικό γραφείο μου ,όπου και μεταφέρθηκε ιατρικός εξοπλισμός , όλες οι γυναίκες του Μαλεμε και όσες από γύρω χωρια επιθυμούσαν έκανα δωρεαν τεστ ΠΑΠ . 
Η μαία κυρια Σοφουλακη προθυμοποιήθηκε ,φέρνοντας τα αποτελέσματα και ενημερώνοντας τις γυναίκες για αυτά ,ώστε να μην ταλαιπωρηθούν και μεταβούν στο κέντρο υγείας Καστελίου. 
η) αφαίρεση πινακίδας «ιδιωτική παραλία» απο ξενοδοχειακή μονάδα ,όπου έδιωχνε συντοπίτες μας απο το αναφαίρετο δικαίωμα τους να κάνουν χρήση την παραλίας .
θ) Με περηφάνια θα λέω ,ότι επι των ημερών μου δημιουργήθηκε χώρος στάθμευσης ,καμπίνα αλλαγής και ράμπα υποβοήθησης πρόσβασης (με μηχανισμό) στην παραλία και θάλασσα του Μαλεμε για ΑμΕΑ .
Ι) μετά λύπης μας έγινα περισυλλογή και ταφή σε νεκρές χελώνες καρέτα – καρέτα .

7)ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ 
Από την λήξη της σεζόν θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και θα κληθούν όλοι οι συντοπίτες μας ,τα ΜΜΕ και οι φορείς να «δωθεί» η παραλία και ο δρόμος της ξανά προς χρήση των πολιτών .
  Χαίρομαι ιδιαίτερα ,που το προσυπογράφουν και το επιθυμούν με δημόσια απαίτηση τους και οι επιχειρηματίες που έχουν ιδιωτικοποιηθεί και καρπωθεί ένα έργο που εγώ σαν πρόεδρος το 2002, μαζί με την στήριξη του Γεωργίου Τσαγκαρακη , μετά από προπηλακισμού ,εξυβρίσεις ,έχοντας ξυλοκοπηθεί ,παρεμποδιστεί από «υψηλά ιστάμενους» καταφέραμε να υλοποιήσουμε προσφέροντας ένα πρότυπο έργο για τους συγχωριανούς μας και το ευρύ κοινό .

Ευχαριστώ «για το ενδιαφέρον και την ρίψη προσωπείων των κατοίκων και επιχειρηματιών που υπογράφουν την επιστολή»
 Γνωρίζοντας πρώτη ότι ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ , είμαι ανοικτή εγώ αλλά και το συμβούλιο Τ.κ Μαλεμε σε συζητήσεις και υποδείξεις που θα φέρουν το χωριό μας στην θέση που του αξίζει .”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook