«Ξέρουμε ότι αυτό θα ενθαρρύνει περισσότερους εμβολιασμούς», δηλώνει ο δήμαρχος για το κύμα των απαγορεύσεων

H Νέα Υόρκη περνά στην αντεπίθεση και για να μπεις πλέον σε συγκεκριμένους κλειστούς χώρους, θα χρειάζεσαι αποδεικτικό εμβολιασμού.

Το μέτρο περιλαμβάνει όλα τα κλειστά εστιατόρια, τα κέντρα διασκέδασης και τα γυμναστήρια, όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Bill de Blasio…

«Ήρθε η ώρα να δει ο κόσμος τον εμβολιασμό ως απαραίτητο μέτρο για να ζήσει μια καλή και πλήρη και υγιή ζωή», δήλωσε ο δήμαρχος στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης, «αυτό είναι απαραίτητο, γιατί ξέρουμε ότι αυτό θα ενθαρρύνει περισσότερους εμβολιασμούς».

Το πρόγραμμα, που ονομάζεται «Key to NYC Pass», κάνει τη Νέα Υόρκη την πρώτη μεγάλη αμερικανική πόλη που υιοθετεί τέτοια περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, σηματοδοτώντας μια κλιμάκωση στις πιέσεις για το εμβόλιο.

Ο δήμαρχος δήλωσε πως το μέτρο θα ισχύσει καθολικά στη μητρόπολη από τις 16 Αυγούστου: «Θα απαιτεί εμβολιασμό των υπαλλήλων και των πελατών σε κλειστά εστιατόρια, κλειστές δομές γυμναστικής και κλειστούς χώρους διασκέδασης», δήλωσε ο de Blasio από το δημαρχείο, «ο μόνος τρόπος να μπεις σε αυτές τις κλειστές επιχειρήσεις είναι μόνο αν είσαι εμβολιασμένος».

«Αν θες να συμμετέχεις πλήρως στην κοινωνία, πρέπει να έχεις κάνει το εμβόλιο», κατέληξε με νόημα…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook