Αυτό που συζητείται ούτως ή άλλως στα Χανιά και το Ηράκλειο έθεσε με τον δικό του τρόπο σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων, ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης του Γρηγόρη Αρχοντάκη, "Μαζί για τα Χανιά της Επόμενης Μέρας".

Ο κ. Φραγκάκης περιέγραψε την εικόνα που επικρατεί στην εθνική οδό από τον κόμβο της Σούδας μέχρι τον κόμβο Βαμβακόπουλο και τη διαμετρικά αντίθετη εικόνα που επικρατεί στην εθνική οδό στο ύψος των Λινοπεραμάτων, καταλήγοντας στο ερώτημα "Τελικά άλλο κράτος είναι στα Χανιά, άλλο στο Ηράκλειο, άλλη περιφέρεια είναι στα Χανιά, άλλη περιφέρεια στο Ηράκλειο;"

Αναλυτικά όπως είπε ο κ. Φραγκάκης στην τοποθέτησή του:

"Το διάζωμα στην εθνική οδό από τον κόμβο της Σούδας μέχρι τον κόμβο του Βαμβακόπουλου. "Είναι μια απίστευτη ασχήμια αυτό το διάζωμα. Έχουν βγει δέντρα, έχουν βγει χόρτα ξερά, μαζεύονται όλα τα σκουπίδια εκεί. Η εικόνα και η κριτική από ντόπιους για την κατάσταση που επικρατεί είναι τραγικές. Δεν ξέρω ποιου αρμοδιότητα είναι, αν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας ή αρμοδιότητα του εθνικού ταμείου οδοποιίας. Είναι όμως μια εργολαβία που δεν κοστίζει πάνω από 10.000 ευρώ και ίσως λέω και πολλά. Είναι μια εργολαβία που μπορεί να γίνει με αυτεπιστασία. Ένα GCB πάει μπροστά και καθαρίζει και ένα φορτηγό είναι από πίσω και μαζεύει αυτά που καθαρίζονται.

Θα ήθελα να σημειώσω ότι το αντίστοιχο κομμάτι του Ηρακλείου από τα Λινοπεράματα μέχρι τη διασταύρωση για Ηράκλειο αλλά και μετά μέχρι τη Νεάπολη και το Σίσι, είναι υπόδειγμα καθαριότητας. Αυτό με έκανε να αναρωτηθώ: Τελικά άλλο κράτος είναι στα Χανιά, άλλο στο Ηράκλειο, άλλη περιφέρεια είναι στα Χανιά, άλλη περιφέρεια στο Ηράκλειο;"


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook