Ο εκλιπών είχε διατελέσει πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων επι 23 χρόνια

Τελευταία ενημέρωση Παρασκευή 6/8 ώρα 18:45

Σε ηλικία 75 ετών έφυγε από την ζωή ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Σπανουδάκης,.

Ο εκλιπών το τελευταίο χρονικό διάστημα νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Χανίων όπου σήμερα το απόγευμα άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Βαγγέλης Σπανουδάκης είχε διατελέσει πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων από το 1988 μέχρι το 2011, δηλαδή επι 23 συνεχή χρόνια.

Επίσης είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, πρόεδρος της Αναπτυξιακής Κρήτης και συνιδρυτής και αντιπρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών.

Η κηδεία του θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο.

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Επιμελητηρίου Χανίων

«Το Επιμελητήριο Χανίων Αποχαιρετά τον Θεμελιωτή της Σύγχρονης Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας»

Στην Επιχειρηματική Κοινότητα των Χανίων πληροφορηθήκαμε με ιδιαίτερη θλίψη ότι σήμερα απεβίωσε ο Βαγγέλης Σπανουδάκης μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του τόπου μας, ο οποίος οραματίστηκε και έθεσε τα θεμέλια για τη σύγχρονη νησιωτική επιχειρηματικότητα της πατρίδας μας.

Ο Βαγγέλης Σπανουδάκης, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων για 22 χρόνια, δραστηριοποιήθηκε δυναμικά σε πολυεπίπεδους πολιτικούς, αναπτυξιακούς και κοινωνικούς αγώνες με αποτέλεσμα η προσφορά του να ξεπεράσει τα στενά όρια της Κρήτης, προσφέροντας κύρος και δυναμισμό στο Χανιώτικο επιχειρείν σε πανελλαδική κλίμακα.

Μεταξύ άλλων, ο Βαγγέλης Σπανουδάκης επί σειρά ετών διετέλεσε αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, πρόεδρος της Αναπτυξιακής Κρήτης και συνιδρυτής και αντιπρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.), την αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, την οποία ίδρυσαν τα ελληνικά νησιωτικά Επιμελητήρια, στην κοινή τους προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές επιπτώσεις που βιώνουν οι νησιώτες, εξαιτίας της γεωπολιτικής μειονεξίας των νησιών.

Το Επιμελητήριο Χανίων εκφράζει στους οικείους του Βαγγέλη Σπανουδάκη τα θερμά συλλυπητήρια της Επιχειρηματικής Κοινότητας των Χανίων και αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ανάδειξη του πολυεπίπεδου έργου σε ειδική τιμητική εκδήλωση.

Συλλυπητήρια δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Άρη Παπαδογιάννη

«Mε ιδιαίτερη θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση του θανάτου του Χανιώτη επιχειρηματία και πρώην προέδρου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, Βαγγέλη Σπανουδάκη.

Ο Βαγγέλης Σπανουδάκης, επί σειρά ετών σφράγισε με την παρουσία του, την επιχειρηματική δραστηριότητα της Κρήτης μέσα από τις σημαντικές θέσεις που υπηρέτησε με προσήλωση. Η απώλεια του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, στους συγγενείς και τους οικείους του εκλιπόντος». 

Συλλυπητήριο μήνυμα OEBENX

“Ο Πρόεδρος Ιωάννης Παυλάκης  και το Διοικητικό Συμβούλιο    της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων εκφράζουμε τη μεγάλη μας θλίψη για την απώλεια ενός εξαίρετου επαγγελματία και ανθρώπου.

Ο πρώην Πρόεδρος του ΕΒΕΧ Βαγγέλης Σπανουδάκης, εκτός από ενεργό μέλος του Επιμελητηρίου για πολλά χρόνια, υπήρξε και ένας άνθρωπος με μεγάλη κοινωνική προσφορά και ευαισθησία. Η απώλεια του αυτή, αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό σε όλους μας. 

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο Θεός να τον αναπαύσει.”

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Ο Βαγγέλης Σπανουδάκης διετέλεσε Πρόεδρος του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων επί 22 έτη, με τεράστια προσφορά στην ανάπτυξη της νησιώτικης επιχειρηματικότητας και με πλούσιο κοινωνικό έργο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Συλλυπητήριο βουλευτή Χανίων της ΝΔ Βασίλη Διγαλάκη

«Ο Βαγγέλης Σπανουδάκης υπηρέτησε επί σειρά ετών, με πάθος και μεράκι, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων (ΕΒΕΧ) και κατάφερε, με τις ιδέες του και την επιμονή του, να το αναβαθμίσει και να το καταστήσει έναν σημαντικό τοπικό θεσμικό εταίρο.

Προσωπικότητα με πανελλήνια ακτινοβολία, όπως μαρτυρούν οι θέσεις ευθύνης που κατά καιρούς ανέλαβε στην Αναπτυξιακή Κρήτης, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας και τον Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών. Είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω και να διαπιστώσω το ενδιαφέρον του για την πολυεπίπεδη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας των Χανίων, κατά το χρονικό διάστημα που διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης, ως εκπρόσωπος του ΕΒΕΧ.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χανίων

To Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Χανίων, συνήλθε δια  περιφοράς σήμερα Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021, μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Ευάγγελου Σπανουδάκη, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου Αντώνη Ροκάκη και της Δ.Ε.

Ο Πρόεδρος με ιδιαίτερη συγκίνηση και θλίψη ανακοίνωσε στα μέλη τον θάνατο του Ευάγγελου Σπανουδάκη, επί σειρά 22 ετών τ. Προέδρου του Επιμελητηρίου Χανίων.

Ο Ευάγγελος Σπανουδάκης υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Αναπτυξιακής Κρήτης,  του  Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΦΕΠΑΕ), του Κέντρου Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κρήτης (ΚΕΤΑ) και του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ).

Διετέλεσε Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Κρήτης, του ΕΦΕΠΑΕ και του ΚΕΤΑ Κρήτης, διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) και του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών (ΕΕΣΥΜ).

Στη συνέχεια, το Διοικητικό Συμβούλιο, εξήρε  την προσωπικότητα,   τον αγωνιστικό και ακέραιο χαρακτήρα, το εξαίρετο ήθος και την πολυδιάστατη προσφορά του εκλιπόντος.
 Ο Βαγγέλης Σπανουδάκης, εργάστηκε με ζήλο και αποτελεσματικότητα για την αναβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού και την επιχειρηματική και οικονομική ανάπτυξη των Χανίων.

Το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε 
1) Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια του Διοικητικού Συμβουλίου στην οικογένεια του εκλιπόντος και να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα.       
2) Αντιπροσωπεία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.
3) Να κατατεθεί χρηματικό ποσό σε Κοινωφελή Ιδρύματα της Π.Ε. Χανίων
4) Να κατατεθεί στεφάνι στην μνήμη του εκλιπόντος  
5) Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Τύπο 
6) Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του εκλιπόντος στην προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου 
7) Να διοργανωθεί τιμητική εκδήλωση για την ανάδειξη του έργου του, μόλις οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Συλλυπητήριο μήνυμα της ΝΟΔΕ Χανίων 

Τα συλλυπητήρια τους για τον θάνατο του Χανιώτη επιχειρηματία και τέως προέδρου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, Βαγγέλη Σπανουδάκη. εκφράζουν με δήλωσή ο πρόεδρος και τα μέλη της ΝΟΔΕ Χανίων   

Το Συλλυπητήριο μήνυμα αναφέρει:  

O Βαγγέλης Σπανουδάκης στιγμάτισε με την παρουσία του το επιχειρηματικό γίγνεσθαι όχι μόνο των Χανίων αλλά και ολόκληρης της Κρήτης. Η απώλεια του αφήνει ένα κενό που δύσκολα θα αναπληρωθεί  
Στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου του, εκφράζουμε στην οικογένεια και τους οικείους του τα θερμά μας συλλυπητήρια

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook