Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε χθες 05/08/2021, σχετικά με τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών, απαγορεύεται σε όλη τη χώρα, η μετακίνηση, η διέλευση και η παραμονή σε περιοχές NATURA, από σήμερα Παρασκευή στις 6:00 π.μ. έως και την Δευτέρα 9 Αυγούστου στις 06:00 π.μ.. 

Κατόπιν τούτου και σε συνεννόηση με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων η οποία μαζί με τον Δήμο Κισσάμου είναι συνδιοργανωτής του “Λαφονήσιου δρόμου 2021”, αποφασίσθηκε να αλλάξει η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αθλητές στον Λαφονήσιο Δρόμο,  ο οποίος θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 07 Αυγούστου και ώρα έναρξης 06:15 μ.μ., προκειμένου να μην γίνει η διέλευση των αθλητών μέσα από την περιοχή NATURA του Λαφονησίου.

Συγκεκριμένα οι διαδρομές που θα ακολουθήσουν οι αθλητές είναι οι εξής: 

1. Όσον αφορά στην διαδρομή των 12,5 χιλ., θα μειωθεί στα 10 χιλιόμετρα και η εκκίνηση θα δοθεί από τα Λιβάδια Ιναχωρίου. Οι αθλητές θα τρέξουν έως το Στόμιο και θα επιστρέψουν ξανά στα Λιβάδια για τον τερματισμό.

2. Για την διαδρομή των 5 χιλ., η εκκίνηση θα δοθεί στο Στόμιο και ο τερματισμός στα Λιβάδια.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν τηρουμένων όλων προβλεπόμενων μέτρων προστασίας για την αποφυγή διασποράς του covid-19, όπως ορίζονται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το ΣΕΓΑΣ.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  

Οι δύο προγραμματισμένες εκδηλώσεις «Τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου» και «Αναφορά στους αγώνες της Επαρχίας  Κισσάμου κατά την Επανάσταση του 1821»  οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για  το Σάββατο 7 Αύγουστου στο Λαφονήσι και στην Χρυσοσκαλίτισσα αντίστοιχα, αναβάλλονται μέχρι νεοτέρας, μετά και την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών, σύμφωνα με την οποία  απαγορεύεται η μετακίνηση, η διέλευση και η παραμονή σε περιοχές NATURA έως και την Δευτέρα 9 Αυγούστου στις 06:00 π.μ.

Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, οι εν λόγω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν  και θα ανακοινωθούν οι νέες ημερομηνίες. 
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook