Τι ισχύει για την απαγόρευση κυκλοφορίας – Από την απαγόρευση μουσικής εξαιρούνται δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων

Δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης προς αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.»

Συνοπτικά στην ΚΥΑ αναφέρεται πως τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν μέχρι τις 6:00 της Παρασκευής 13 Αυγούστου. (Υπενθυμίζεται πως αναλόγως της εξέλιξης της πανδημίας στην ΠΕ Χανίων θα ληφθούν νέες αποφάσεις την ερχόμενη εβδομάδα).

Απαγορεύονται οι μετακινήσεις πολιτών από 1:00 – 6:00 εκτός από εργαζομένους και για λόγους υγείας (στην απόφαση αναφέρονται και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται).

Επίσης από την 1:00 – 6:00 μπορούν να είναι ανοιχτά μόνο περίπτερα και καταστήματα  take away μόνο για εξυπηρέτηση εκείνων μου έχουν το δικαίωμα της μετακίνησης.

Σε όλες τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος απαγορεύεται η μουσική με εξαίρεση στις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.

Να σημειωθεί πως στην απόφαση δεν γίνεται λόγος για απαγόρευση εκδηλώσεων.

Αναλυτικότερα

Άρθρο πρώτο Πεδίο εφαρμογής 

Οι διατάξεις της παρούσας ισχύουν εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης, κατά το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00 έως και την Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00. 

Άρθρο δεύτερο Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας 

1. Από τη 01:00 έως τις 06:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους: 
α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας και β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία)

….4. Κατά το χρονικό διάστημα της παρ. 1 αναστέλλεται η λειτουργία πάσης φύσεως ιδιωτικών επιχειρήσεων, κατά το μέρος κατά το οποίο προϋποθέτει τη μετακίνηση προσώπων που δεν εργάζονται σε αυτές, εξαιρουμένων των περιπτώσεων μετακίνησης της περ. (β) της παρ. 1. Η αναστολή του πρώτου εδαφίου δεν καταλαμβάνει τα περίπτερα και τις υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take-away) αποκλειστικά για τα πρόσωπα που μετακινούνται στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων λόγων μετακίνησης του παρόντος άρθρου.

Άρθρο τρίτο Απαγόρευση μουσικής σε κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις εστίασης

Στα κέντρα διασκέδασης και τις επιχειρήσεις εστίασης, συμπεριλαμβανομένων και των δραστηριοτήτων υπηρεσιών εστιατορίων, κινητών μονάδων εστίασης και παροχής ποτών που προσφέρονται από υγειονομικού τύπου κατάστημα σε ενιαίο χώρο με την παραλία (υπό την έννοια των σημείων 15, 16 και 35 της παρ. 1 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.48487/30.7.2021 (Β’ 3481) κοινής υπουργικής απόφασης απαγορεύεται η μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους. Από την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου εξαιρούνται οι  δεξιώσεις  γάμων και βαπτίσεων.

Πρόστιμα

Στα φυσικά πρόσωπα που παραβιάζουν τον περιορισμό κυκλοφορίας του άρθρου δεύτερου επιβάλλεται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ για κάθε παράβαση.

Στις επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα που παραβιάζουν την παρ. 4 του άρθρου δεύτερου και το άρθρο τρίτο επιβάλλονται οι κυρώσεις του σημείου 5α της παρ. 1 του άρθρου 3 της υπό στοιχεία Δ1α/ Γ.Π.οικ.48487/30.7.2021 (Β’ 3481) κοινής υπουργικής απόφασης

Δείτε εδώ ολόκληρο το ΦΕΚ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook