Με νέα ΚΥΑ επιτρέπεται η πρόσβαση επισκεπτών σε Μπάλο, Λαφονήσι, Φαλάσσαρνα, Πρέβελη, Βάι 

Αργά το βράδυ της Παρασκευής δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση με εξαιρέσεις απο την απαγόρευση κάθε μετακίνησης, διέλευσης ή παραμονής σε περιοχές NATURA, δάση, εθνικούς δρυμούς, αισθητικά δάση και άλση εντός οικιστικών ιστών η οποία ισχύει μέχρι και την Δευτέρα.

Σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κισσάμου, με την νέα ΚΥΑ εξαιρούνται από την απαγόρευση του άρθρου 1 της από 5.8.2021 ΠΝΠ, οι θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές καθώς και οι κατοικημένες περιοχές, τα ποτάμια και λιμναία συστήματα και οι τουριστικές εκμεταλλεύσεις.

Επομένως, κατόπιν των παραπάνω, σε όλες τις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές NATURA του Δήμου Κισσάμου (Μπάλος, Λαφονήσι, Φαλάσσαρνα) επιτρέπεται στους επισκέπτες η πρόσβαση, η διέλευση και η παραμονή σε αυτές.

Από χθες το βράδυ έχουν ενημερωθεί από το Δήμο Κισσάμου για την σχετική εξαίρεση, όλοι οι εμπλεκόμενοι και αρμόδιοι φορείς και τουριστικά γραφεία.

Αντίστοιχα η νέα ΚΥΑ αφορά και την Λίμνη Πρέβελη, αλλά και το Βάι, καθώς και άλλες περιοχές της Κρήτης.

Αναλυτικά στην νέα ΚΥΑ αναφέρονται τα εξής:

Άρθρο μόνο

Εξαιρέσεις από την απαγόρευση του άρθρου πρώτου της από 5.8.2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

1. Οι απαγορεύσεις του πρώτου άρθρου της από 5.8.2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 138) εξαιρετικώς δεν καταλαμβάνουν:

α) Κατοικημένες περιοχές,
β) θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές,
γ) ποτάμια και λιμναία συστήματα και 
δ) τουριστικές εκμεταλλεύσεις. 

2. Οι απαγορεύσεις του άρθρου πρώτου της από 5.8.2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου εξαιρετικώς δεν καταλαμβάνουν επίσης όσους μετακινούνται εντός του εθνικού οδικού δικτύου, με την επιφύλαξη της δυνατότητας επιβολής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε τμήματα του δικτύου αυτού από τα κατά περίπτωση αρμόδια όργανα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις

Δείτε εδώ την αρχική ΠΝΠ

Δείτε εδώ την ΚΥΑ με τις εξαιρέσεις

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook