Πρόκειται για γέρικη φώκια που είχε αντιμετωπίσει παθολογικά προβλήματα.

Πριν από περίπου μία εβδομάδα, η γέρικη φώκια είχε βγει να ξεκουραστεί και να αλλάξει τρίχωμα σε παραλία στον Σταλό. Μετά από μία εβδομάδα, σήμερα Σάββατο, εμφανίστηκε στον Καλαθά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, την φώκια είδαν λουόμενοι που ενημέρωσαν άμεσα, καταρχάς, τον ναυαγοσώστη. Εκείνος με τη σειρά του ενημέρωσε το τοπικό λιμεναρχείο και εν συνεχεία έλαβαν γνωση οι ειδική ιατροί.

Η επικεφαλής των ειδικών ιατρών, η κτηνίατρος κ. Μαρλια Καμπουράκη αναφέρει με ανάρτησή της:

Η φωκια του Σταλού εμφανίστηκε μετά από μια εβδομάδα απουσίας στον Καλαθά. Το γεγονός είναι εν γνώση του τοπικού λιμεναρχείου, της Mom, του τμήματος κτηνιατρικής του ΑΠΘ και βεβαίως εμένα προσωπικα. Υπάρχει η πλήρης επιμέλεια της κατάστασης. Θέλω να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, ότι το ζώο είναι γέρικο, ενώ για τα παθολογικα προβλήματα έχει λάβει την κατάλληλη θεραπεια. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να μην την ενοχλούμε με την παρουσία μας η οποια την τρομάζει και την στρεσάρει. Παρακαλώ μην πλησιάζετε περισσότερο από 4 μέτρα. Μην της ρίχνετε νερό και βρεγμένες πετσέτες. Μην την ενοχλείτε με ξύλα για να δείτε αν είναι ζωντανή. Αποφύγετε την συγκέντρωση πλήθους γύρω της ακόμα και αν τηρείτε την απόσταση των 4 μέτρων. Να θυμάστε ότι την άγρια ζωή την παρατηρούμε με σεβασμό από απόσταση.

Δείτε φώτο της φώκιας από τον Καλαθά:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook