“Πλατανιάς, ένας τόπος γεμάτος έμπνευση, που κάτοικοι και επισκέπτες νιώθουν σπίτι τους!”.

Ξεκίνησε επιτόπια έρευνα του Εργαστηρίου Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης (#ReSEL_TUC) και του Δήμου Πλατανιά Χανίων, με την ονομάσία “Συμμετέχω στην αλλαγή”.

Στόχος της είναι να καταγράψει τις επιλογές μετακίνησης των επισκεπτών του Δήμου, τις απόψεις και προσδοκίες τους σχετικά με εναλλακτικούς τρόπους και υπηρεσίες μεταφορών, ώστε να προταθούν ρεαλιστικές λύσεις για περισσότερο καθαρές, ασφαλείς και προσβάσιμες μεταφορές στην περιοχή.

Όπως σημειώνει στο Flashnews.gr, ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης:

“Ο δημος Πλατανιά συμμετέχει ένεργά στο ευρωπαϊκό προγραμμα horizon σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και το εργαστήριο του Πολυτεχνειου Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων, με επικεφαλής τον καθηγητη κο Τσούτσο. Το προγραμμα έχει εστιάσει στην κοινότητα του Πλατανια καθόσον έχει ιδιαιτερα χαρακτηριστικά οσο αφορά τα θέματα κυκλοφοριακών φόρτων το εξάμηνο περίπου που είναι η περίοδος αιχμής κλπ Συνεργαζόμαστε μέσα από μια ομάδα έργου που έχουμε συστήσει εδώ κι έναμιση χρόνο περίπου με συμμετέχοντες φορείς όπως το ΚΤΕΛ, την ΕΛ.ΑΣ., Φορείς μεταφορικού έργου τουριστικών λεωφορείων και ΤΑΧΙ, τοπικούς φορείς κλπ”.


 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook