“Τελικά υπάρχει ελπίδα”.

Με τον  δικό του τρόπο περιγράφει κάτοικος του Πλατάνου στην Κίσαμο, τη μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε χτες, με απόλυτη επιτυχία για την κατάσβεση της απειλητικής για τον τόπο τους, πυρκαγιάς.

Όπως αναφέρει ο κάτοικος της περιοχής Βασίλης Ντεντάκης:

“Χτες είχαμε φωτιά λίγο έξω από το χωριό. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλους που έτρεξαν να βοηθήσουν στους πυροσβέστες αλλά και στους απλούς πολίτες με ότι μέσον είχε ο καθένας είδα ότι ήρθαν κι από άλλα χωριά.. Μόνο έτσι με αλληλεγγύη μπορούμε να πάμε μπροστά ας ενωθούμε και να υπάρχει επαγρύπνηση…Τελικα, υπάρχει ελπίδα. Όλοι μαζί!”. 

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 17.00 χτες το απόγευμα στην περιοχή Βλάχου η Βρύση, μεταξύ Πλατάνου και Σφηναρίου του δήμου Κισσάμου.

Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των κατοίκων βοήθησαν στο να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.

Στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσαν, από την πρώτη στιγμή, πολλοί κάτοικοι της περιοχής με δεκάδες τρακτέρ και βυτία , ενώ ακολούθησαν πυροσβεστικές δυνάμεις από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Κισάμου, οι οποίες ενισχύθηκαν με οχήματα και πυροσβέστες από τα Χανιά και την Κάντανο. Επιπλέον,  ρίψεις που έγιναν από εναέρια μέσα συνετέλεσαν στο να σβηστεί τελικά η πυρκαγιά και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την επέμβαση του ελικοπτέρου της πυροσβεστικής:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook