Μετά αναρωτιόμαστε γιατί οι αριθμοί κρουσμάτων στα Χανιά που προστίθενται καθημερινά είναι υψηλοί.

Δε φαίνεται να ίδρωσε το αφτί πολλών μετά το μίνι lockdown που επιβλήθηκε στα Χανιά από τις 6 Αυγούστου λόγω του αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου.

Μπορεί να τίθεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6.00, αλλά μάλλον η απαγόρευση αυτή ισχύει για λίγους και όχι για όλους, καθώς νέοι βρίσκουν τον τρόπο να συνεχίσουν το βράδυ τους.

Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στο Flashnews.gr τέτοιου είδους συγκέντρωση πραγματοποιούν σχεδόν κάθε βράδυ, νέοι στην περιοχή της Σπλάντζιας. Όχι όμως στην πλατεία μπροστά, αλλά στην πίσω πλευρά κοντά στο καμπαναριό της εκκλησίας, στη Ρούσσου Βουρδουμπά.

Περίπου 200-300 νέοι σύμφωνα με την καταγγελία, αμέσως μετά τη 1.00 που ισχύει η απαγόρευση, συγκεντρώνονται, βάζουν μουσική (όχι με ηχητική εγκατάσταση) παίρνουν ανά χείρας τα ποτά και το ξενυχτούν μέχρι τις 5.00 το πρωί.

Η αστυνομία έχει κληθεί όπως μας είπαν κάποιες φορές, αλλά επενέβη μια φορά.

Η απαγόρευση γι αυτά τα άτομα προφανώς δεν ισχύει. Τα μέτρα γι αυτά τα άτομα προφανώς δεν ισχύουν. Η αύξηση των κρουσμάτων και το πλήγμα που αυτή φέρει στην κοινωνία και υγειονομικά και οικονομικά σε όλους τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες με την επιβολή μέτρων δεν τους αφορά. Δε συζητάμε ότι δεν μπορούν να κοιμηθούν κάτοικοι και επισκέπτες. Κατά τα άλλα ισχύουν μέτρα…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook