Τώνια Λιοδάκη Τώνια
Λιοδάκη
Δημοσιογράφος

Η μια διάσωση διαδέχεται την άλλη στα νότια παράλια του Ρεθύμνου. Μέσα σε δυο μέρες οι ναυαγοσώστες έσωσαν 4 ζωές που βρίσκονταν σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή του Πλακιά και του Ροδάκινου. Θυμίζουμε ότι την Κυριακή είχαν διασωθεί στον Πλακιά δυο νεαρά κορίτσια που είχαν παρασυρθεί στα βαθιά και αδυνατούσαν να βγουν στην ακτή.

Χθες το πρωί ένας 35χρονος τουρίστας από τη Σλοβενία, παρασύρθηκε στη θάλασσα του Πλακιά με αποτέλεσμα οι δικοί του, η γυναίκα του και τα παιδιά του να μην μπορούν καν να τον εντοπίσουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον αναζητούσαν οι κόρες του με λυγμούς ζητώντας βοήθεια.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Οι ναυαγοσώστες στον Πλακιά δεν έχασαν χρόνο, τον εντόπισαν γρήγορα και τον περισυνέλεξαν από τη θάλασσα ευτυχώς καλά στην υγεία του.

Δεν πέρασαν πολλές ώρες και την ίδια μέρα, χθες το μεσημέρι, ένας 42χρονος Έλληνας ο οποίος έκανε σανίδα sup, είχε απομακρυνθεί περίπου 300 μέτρα από την ακτή του Ροδάκινου όταν εγκλωβίστηκε σε βραχώδες σημείο. Ο ίδιος δεν μπορούσε να επιστρέψει και κάλεσε σε βοήθεια. Το Λιμεναρχείο με τη σειρά του ενημέρωσε του ναυαγοσώστες που βρίσκονται στον Πλακιά για να επιχειρήσουν, μια και όλη η υπόλοιπη περιοχή νότια (εκτός από τον Πλακιά και το Δαμνόνι) είναι χωρίς ναυαγοσωστική κάλυψη!

Οι ναυαγοσώστες παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια περιοχή που απέχει περίπου 12 χλμ μακριά από τη δική τους περιοχή κάλυψης, δεν δίστασαν ούτε λεπτό. Κατάφεραν και εντόπισαν τον 42χρονο και τον διέσωσαν.

Δείτε το βίντεο:

Το περιστατικό αυτό καταδεικνύει την ανάγκη που υπάρχει να καλυφθεί το νότιο Ρέθυμνο και οι τουριστικές παραλίες του με επιπλέον ναυαγοσώστες καθώς έχουν αφεθεί στην τύχη τους και αυτή τη στιγμή η ακεραιότητα και η ασφάλεια των λουομένων εξαρτάται από τους 3 ναυαγοσώστες (τρία αδέρφια, ο Νίκος, ο Μάριος και ο Μιχάλης Ριτζάκης) που δείχνουν αυταπάρνηση και ζήλο να καλύψουν όσα περιστατικά μπορούν ακόμα και εκτός περιοχής αρμοδιότητάς τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook