Η απίστευτη ταλαιπωρία ασθενών και συγγενών τους στο Νοσοκομείο Χανίων. Μεταφορά της β’ στην α’ χειρουργική λίγο πριν τα μεσάνυχτα και το δωμάτιο με κρούσμα covid-19. Τι αναφέρει η επώνυμη καταγγελία που έγινε στο Flashnews. 

Ένα γεγονός που προβληματίζει καταγγέλλει στο Flashnews.gr μια συγγενής ασθενούς στο Νοσοκομείο Χανίων. Σε αυτή την καταγγελία, την οποία υπογράφει επώνυμα, μιλά για τη μεταφορά της Β’ Χειρουργικής του Νοσοκομείου Χανίων στην Α’ Χειρουργική (ομού των ασθενών φυσικά), ώστε στη β’ χειρουργική να δημιουργηθεί πτέρυγα Covid-19 λόγω πληρότητας των ήδη υπαρχουσών.

Ως εδώ καλά και παρά το “αργοπορημένον” της ώρας… Ωστόσο, η περιπέτεια κάποιων ασθενών, μεταξ΄΄υ αυτών και της μητέρας της καταγγέλλουσας ξεκίνησε όταν μετά από 10 λεπτά που είχαν μεταφερθεί τέσσερις ασθενείς σε δωμάτιο της α’ χειρουργικής ενημερώθηκαν ότι εκεί νοσηλευόταν ασθενής που αργότερα απεδείχθη θετικός στον Covid-19, αλλά το δωμάτιο δεν είχε απολυμανθεί!

Δείτε τι καταγγέλλει η κυρία Άντα Μαλανδράκη (εκπαιδευτικός) στο Flashnews.gr:

“Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου στο νοσοκομείο Χανίων το βράδυ της 9ης Αυγούστου 2021 κι ενώ η πόλη μας βρίσκεται σε περιοριστικά μέτρα.

Γεγονότα: Βρίσκομαι από την Πέμπτη, 5 Αυγούστου στην Β΄ χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Χανίων “ Άγιος Γεώργιος” όπου μετά από σοβαρή χειρουργική επέμβαση νοσηλεύεται η μητέρα μου. Το βράδυ της 9ης Αυγούστου, κι ενώ πρόκειται να βγει την επομένη το πρωί, μπαίνουν,  11 : 30 μ.μ.  περίπου, στο θάλαμο,  μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου και αρχίζουν να βγάζουν έξω κρεβάτια και κομοδίνα. Μας ενημερώνουν ότι άμεσα  μεταφέρονται όλοι οι ασθενείς στην Α΄ Χειρουργική πτέρυγα επειδή θέλουν να δημιουργήσουν νέα πτέρυγα covid λόγω πληρότητας των ήδη υπαρχουσών. Στην Β΄ Χειρουργική θα φιλοξενούνταν η ορθοπαιδική κλινική. Το κλίμα που επικρατεί είναι απερίγραπτο. Το νοσηλευτικό προσωπικό προσπαθεί να αδειάσει την πτέρυγα, θόρυβος, υπερένταση, κρεβάτια στο χώρο ανάμεσα στις κλινικές, και ασθενείς που προσπαθούν να τακτοποιηθούν σε άλλα κρεβάτια και δωμάτια, ενώ οι συνοδοί μεταφέρουν τσάντες και οι βραδινοί νοσηλευτές και των δυο κλινικών προσπαθούν να κάνουν νοσηλεία. Στο δωμάτιο που μεταφέρθηκε η μητέρα μου ήταν τέσσερις  ασθενείς και δυο συνοδοί. Ήταν 11: 55.  Ξαφνικά, ανοίγει η πόρτα μπαίνει νοσηλευτής και ανακοινώνει ότι οι ασθενείς βγαίνουν έξω γιατί το δωμάτιο πρέπει να απολυμανθεί, εφόσον ένας από τους προηγούμενους ασθενείς που είχε νοσηλευτεί εκεί ήταν κρούσμα covid,  σύμφωνα με πληροφορία που μόλις είχαν λάβει από την κλινική στην οποία είχε ήδη μεταφερθεί. Επικρατεί αναστάτωση. Επικρατεί πανικός. Η μία από τις ασθενείς αρχίζει να κλαίει, οι ασθενείς ήταν  άτομα με χαμηλό ανοσοποιητικό και ανησυχούν. Τους βγάζουν στο διάδρομο, ξεκινά η διαδικασία της απολύμανσης για να τους ξαναβάλουν στο ίδιο δωμάτιο”.

‘Οπως τονίζει η κ. Μαλανδράκη: “Τέτοιες ενέργειες θα έπρεπε να γίνονται οργανωμένα, μετά από ενημέρωση προσωπικού και ασθενών, νωρίτερα και όχι την τελευταία στιγμή, δημιουργώντας ένταση, αναστάτωση και τέλος θέτοντας και τους δύο σε κίνδυνο, αφού η μεταφορά των  ασθενών έγινε σε δωμάτιο που δεν είχε γίνει προηγουμένως απολύμανση, όπως είναι αυτονόητο”.

Και προσθέτει: “Εδώ θα ήθελα να εξάρω την στάση του νοσηλευτικού και ιατρικού, προσωπικού που προσπαθούσε  να ανταποκριθεί τόσο στα δικά του καθήκοντα όσο και σε άλλα που δεν του αναλογούσαν. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Β΄ Χειρουργικής πτέρυγας και ιδιαίτερα τον νοσηλευτή της βραδινής βάρδιας, κύριο Γιώργο που “υπερέβαλε εαυτόν”.  

Θεωρώ ότι αυτές οι σπασμωδικές κινήσεις εκ μέρους της διοίκησης  του νοσοκομείου έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία τη δική μου, της μητέρας μου και των υπόλοιπων  ασθενών που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο δωμάτιο και δείχνουν περισσότερο αδυναμία αντιμετώπισης καταστάσεων κρίσης παρά δυναμισμό”.

Το Flashnews.gr επικοινώνησε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων κ. Γιώργο Μπέα που απαντώντας λιτά διότι ήταν σε συμβούλιο, μας τόνισε ότι “στη συγκεκριμένη περίπτωση τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook