Παρέμβαση για να μην κλείσει το ιστορικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία Παλλάς» προτίθεται να δρομολογήσει το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Συγκεκριμένα ο αρμόδιος υφυπουργός, Γιώργος Νικητιάδης, τόνισε: «πιστεύω ότι από τη μεριά της κυβέρνησης, θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια. Είμαι έτοιμος να καλέσω σε διαπραγμάτευση όλους τους φορείς που εμπλέκονται, ώστε το ξενοδοχείο να εξακολουθήσει να λειτουργεί, γιατί η Θεσσαλονίκη το χρειάζεται»,

Και πρόσθεσε ότι η αίσθηση που έχει αποκομίσει από τις εξελίξεις είναι ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο οδηγήθηκε σε αδιέξοδο εξαιτίας της πτώσης εσόδων, λόγω μείωσης του εσωτερικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη.

Γι’ αυτό το λόγο ο κ. Νικητιάδης ανέφερε ότι στο επόμενο διάστημα θα διερευνηθεί με ποιο τρόπο μπορεί να δρομολογηθεί η προαναφερθείσα παρέμβαση από πλευράς του υπουργείου για τη συνέχιση της λειτουργίας του.

Πάντως, εκτίμησε ότι ακόμη και εάν αποχωρήσει ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη, θα βρεθεί γρήγορα ενοικιαστής για το ιστορικό ξενοδοχείο, λόγω ιδίως της προνομιακής του θέσης, πάνω στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης.

Για την ιστορία, λήγει το μίσθωμα και υπάρχει αδυναμία συνεννόησης μεταξύ του φορέα ιδιοκτησίας του ακινήτου και του ενοικιαστή. Αυτός είναι ο λόγος που οδηγεί στο κλείσιμο του ξενοδοχείου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεταξύ άλλων σοβαρό πρόβλημα στους εργαζομένους οι οποίοι οδηγούνται στην ανεργία.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook