Για μία εβδομάδα παρατείνεται η απαγόρευση σε ολόκληρη τη χώρα μετακίνησης, διέλευσης ή παραμονής σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση- Παραμένει κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

Παρατείνεται για μία εβδομάδα ακόμη, έως την Παρασκευή 20 Αυγούστου και ώρα 06.00, η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ετέθη σε εφαρμογή στις 5 Αυγούστου, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα, απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, π.χ. οξυγονοκόλληση ή καύση εύφλεκτης ύλης.

Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και, στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Ως εκ τούτου, παρατείνεται η απαγόρευση διελευσης και παραμονής από το φαράγγια της Σαμαριάς στα Χανιά και σε άλλους αντίστοιχα Εθνικούς Δρυμούς, δάση και περιοχές Natura.

Η ανακοίνωση και της Διεύθυνσης Δασών Χανίων

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης – Διεύθυνση Δασών Χανίων ανακοινώνεται ότι λόγω ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ της 5-8-21  ο ΕΔΛΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΕΩΣ 20-8-2021.

Με νεότερο δελτίο τύπου – ανακοίνωση θα γίνει ενημέρωση για το άνοιγμα του Εθνικού Δρυμού ή την παράταση του παρόντος, αφού ληφθούν υπόψη νεότερα δεδομένα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook