Η υψηλή τουριστική κίνηση στα Χανιά το καλοκαίρι έχει πάντα τις αρνητικές της συνέπειες.

Μια από αυτές είναι και το γεγονός ότι για να βρει κάποιος ΤΑΧΙ στο Νοσοκομείο Χανίων θα πρέπει είτε να είναι πολύ τυχερός, είτε να έχει, ως είθισται στη χώρα μας, κάποια… γνωριμία.

Αυτή την περίοδο “αιχμής”, τα ΤΑΧΙ είναι ένα δυσεύρετο είδος και είναι απόλυτα θεμιτό καθώς οι επαγγελματίες του κλάδου που έχουν πληγεί (ειδικά μετά τα απανωτά lockdown) θα πρέπει αυτή την περίοδο να δουλέψουν.

Ωστόσο, υπάρχει και ένα ευαίσθητο κομμάτι που λέγεται Νοσοκομείο Χανίων. Καθημερινά, χιλιάδες άνθρωποι, ασθενείς, συγγενείς, συνοδοί ασθενών πηγαινοέρχονται εκεί και σίγουρα το ΤΑΧΙ αποτελεί ένα πολύτιμο μέσο μετακίνησης, είτε για να μεταβούν, είτε για να αποχωρήσουν από το Νοσοκομείο.

Την ταλαιπωρία της μας περιέγραψε αναγνώστρια του Flashnews.gr. Η κυρία Μαρία Λ. 66 ετών που συνοδεύει τον ασθενή και χειρουργημένο άντρα της στο Νοσοκομείο Χανίων μας είπε:

“Χτες που ήμουν στο Νοσοκομείο καθώς έχω χειρουργημένο άντρα, μετά από μια μέρα απίστευτης ταλαιπωρίας, θέλησα, απογευματινή ώρα να φύγω για να πάω για λίγο στο σπίτι μου να ξεκουραστώ. Προσπάθησα και ξαναπροσπάθησα να καλέσω ΤΧΑΙ αλλά συνεχώς με είχαν στην αναμονή, λέγοντας μου ότι στην περιοχή του Νοσοκομείου, δυστυχώς, δεν υπάρχει ΤΑΧΙ. Τελικά από μία ώρα και παραπάνω αναμονής και υπομονής και αφού πρώτα τσέκαρα ότι δεν μπορώ να κάνω την απόσταση μέχρι το σπίτι μου περπατώντας γιατί ήταν μακριά, αναγκάστηκα να παρακαλέσω έναν συγγενή να έρθει να με πάρει για να με γυρίσει σπίτι”.

Και σημειώνει:

“Εγώ δεν είμαι από εδώ. Θεωρώ όμως αδιανόητο σε μια πόλη μεγάλη όπως τα Χανιά και παρά το γεγονός ότι κατανοώ πως υπάρχει ο τουρισμός αυτή την περίοδο, σε ολόκληρο Νοσοκομείο Χανίων να μην υπάρχει ένα ΤΑΧΙ, να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν τόσοι άνθρωποι που πηγαινοέρχονται εκεί”.

Επειδή το πρόβλημα όντως υφίσταται και όχι μόνο για το Νοσοκομείο Χανίων, αλλά κυρίως για αυτό, θα πρέπει να δοθεί μια λύση στο ζήτημα ώστε με κάποιο τρόπο να υπάρχει μια εξυπηρέτηση, τουλάχιστον για ανθρώπους που ταλαιπωρούνται, λόγω προβλημάτων υγείας των ίδιων ή δικών τους ανθρώπων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook