Το είχαμε θίξει και πριν από ημέρες όμως το φαινόμενο καλά κρατεί στη μικρή πλατεία πάνω από τη Σπλάντζια.

Παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει στα Χανιά από τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6.00, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού, νεαρά κυρίως παιδιά δεν επιστρέφουν σπίτια τους το βράδυ αλλά συνεχίζουν τη μεταμεσονύχτια διασκέδασή τους.

Συγκεντρώνονται σε μια μικρή πλατεία στη Ρούσσου Βουρδουμπά, που βρίσκεται από την πάνω πλευρά της πλατείας της Σπλάντζιας στα Χανιά και το ξενυχτάνε όλο το βράδυ έως τα ξημερώματα.

Το ίδιο συνέβη και τη νύχτα που πέρασε, ξημερώματα δεκαπενταύγουστου με νεαρούς και νεαρές να συγκεντρώνονται στη μικρή πλατεία με τα ποτά ανά χείρας.

Όχι μόνο δεν τηρείται η απαγόρευση αλλά όπως είναι φυσικό δεν τηρούνται ούτε μέτρα προστασίας. Από την άλλη δημιουργείται και ζήτημα για επισκέπτες και κατοίκους που μένουν στην περιοχή και είναι κλεισμένοι μέσα σεβόμενοι τα μέτρα όταν μια μερίδα νέων αδιαφορεί επιδεικτικά.

Απόδειξη του τι συμβαίνει τη νύχτα η εικόνα σήμερα το πρωί από το σημείο με τα… απομεινάρια του βραδιού. Κάθε λογής σκουπίδια που είχαν αφήσει οι νεαροί πίσω τους καθώς ούτε αυτά φρόντισαν να μαζέψουν. Να σημειωθεί ότι τα ξημερώματα βρίσκει κάποιος και πολλά μπουκάλια αλλά όπως μας είπαν στο Flashnews.gr υπάρχουν κάποιοι που φροντίζουν να τα μαζέψουν πάρα πολύ νωρίς για να τα πουλήσουν.

Το φαινόμενο φαίνεται να συνεχίζεται αμείωτο και απαιτείται από την αστυνομία να αυξήσει τις περιπολίες της αν θέλουμε γρήγορα να αρθούν τα μέτρα και όχι να ενταθούν λόγω της διασποράς του ιού.

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook