Οι ενισχυμένες επαναλήψεις  και η εξάσκηση στην ύλη, εγγύηση για την κάλυψη των κενών για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς

Το καλοκαίρι σιγά-σιγά τελειώνει… Σε λιγότερο από ένα μήνα ξεκινά η νέα σχολική χρονιά. 

Τα σχολεία θα υποδεχτούν μαθητές, που λόγω της πανδημίας, παρακολούθησαν μαθήματα κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες. Με άνισους όρους σε κάποιες περιπτώσεις (αργό internet, μη επαρκή ηλεκτρονικά μέσα) και με πολλά προβλήματα (κυρίως τεχνικά). 

Όπως είναι φυσικό, τα ζητήματα μάθησης που προέκυψαν απ’ όλη αυτή τη διαδικασία είναι πολλά και ενδεχομένως καθοριστικά για την μελλοντική πορεία των περισσότερων μαθητών, καθώς σχετίζονται με:

• την περικοπή μέρους της ύλης λόγω χρονικών περιορισμών
• το ότι σημαντικό ποσοστό μαθητών δεν έχει αφομοιώσει σε ικανοποιητικό βαθμό την ύλη που διδάχθηκε μέσω της τηλεκπαίδευσης
• την ελλιπή επανάληψη της διδαγμένης μειωμένης ύλης λόγω ακύρωσης των προαγωγικών εξετάσεων στις Α και Β Λυκείου, με συνέπεια τη μη εμπέδωσή της αλλά και την αδυναμία αντιμετώπισης συνδυαστικών θεμάτων

Για τους παραπάνω λόγους οι μαθητές πριν ξεκινήσουν τη νέα χρονιά, θα πρέπει να εκμεταλλευτούν σωστά το χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι την έναρξή της. Οφείλουν με σωστή οργάνωση επαναλήψεων να δώσουν στον εαυτό τους το δικαίωμα να αισθάνονται σίγουροι και χωρίς κενά στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, ώστε να είναι ασφαλής η πορεία τους προς τις πανελλήνιες της Γ Λυκείου.

Το Φροντιστήριο ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, στα Χανιά, προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης, ειδικών μαθημάτων “συμπλήρωσης και εμπέδωσης της ύλης”, που απευθύνονται σε μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έναρξη και λειτουργία των συγκεκριμένων τμημάτων μπορείτε να απευθυνθείτε ΕΔΩ. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook