Πήδηξαν πάνω από τα κάγκελα στο Ξυλόσκαλο αλλά εντοπίστηκαν από τους φύλακες του φαραγγιού.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη νωρίς το πρωί της Κυριακής στο φαράγγι της Σαμαριάς, στο οποίο απαγορεύεται η είσοδος επισκεπτών λόγω των μέτρων που αφορούν όλες τις περιοχές Natura και τα δάση για προστασία έναντι ενδεχόμενης πυρκαγιάς.

Οι φύλακες της Διεύθυνσης Δασών Χανίων που βρίσκονται στο φαράγγι εντόπισαν νωρίς το πρωί δύο τουρίστες να προχωρούν στο μονοπάτι, οι οποίοι λίγο πριν είχαν πηδήξει πάνω από τα κάγκελα και την κλειστή πόρτα, στο Ξυλόσκαλο,  αδιαφορώντας και για τις ενημερωτικές πινακίδες που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες γλώσσες.

Οι φύλακες του φαραγγιού ενημέρωσαν την αστυνομία και τους οδήγησαν πίσω στην είσοδο του φαραγγιού, όπου από τους αστυνομικούς τους επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ στον καθένα.

Να σημειωθεί πάντως, ότι σήμερα ή αύριο αναμένονται εξελίξεις για το εαν θα ισχύει ή θα αρθεί η απαγόρευση εισόδου στο φαράγγι της Σαμαριάς καθώς και το συγκεκριμένο περιστατικό αποδεικνύει πως το φαράγγι φυλάσσεται επαρκώς.

Επίσης την Κυριακή στην Κρήτη από την ΕΛ.ΑΣ. βεβαιώθηκαν 14 παραβάσεις μετακίνησης πολιτών μεταξύ 1:00 και 6:00 που απαγορεύεται η μετακίνηση (5 παραβάσεις σε Χανιά και 9 σε Ηράκλειο).

Τέλος επιβλήθηκαν και 4 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας από εργαζομένους, δυο σε καταστήματα στο Λασίθι, ένα σε ταβέρνα στο Ρέθυμνο και ένα στο αεροδρόμιο Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook