Ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου την Παρασκευή 20 Αυγούστου Προμαχώνα του San Salvatore – Συνέντευξη στο Flashnews.gr

Ο νέος δημιουργός και ερμηνευτής Δημήτρης Κόψης, ένας από τους πιο ξεχωριστούς ανερχόμενους καλλιτέχνες, έρχεται στην γενέτειρά του, τα Χανιά, στον Προμαχώνα του San Salvatore την Παρασκευή 20 Αυγούστου σε ένα μοναδικό, ατμοσφαιρικό live κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι!

Ο Χανιώτης ερμηνευτής όπου το καλοκαίρι συμμετέχει στις συναυλίες της Δήμητρας Γαλάνη με τίτλο «Έρωτα Εσύ», έχει ετοιμάσει γι΄αυτή την βραδιά ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου. Μαζί του, σε ειδική εμφάνιση, η  υπέροχη Παυλίνα Βουλγαράκη.

Είσαι πολύ νέος και ήδη στην έως τώρα πορεία σου στη μουσική έχεις στο ενεργητικό σου μερικές αξιοσημείωτες συνεργασίες όπως αυτή με την Δήμητρα Γαλάνη. Τι είναι αυτό που ξεχωρίζεις στην Δήμητρα Γαλάνη ως καλλιτέχνη και ως άνθρωπο;

Η Δήμητρα Γαλάνη ανέκαθεν ήταν για μένα ένας καλλιτεχνικός φάρος. Μεταξύ άλλων ήταν από τους Έλληνες καλλιτέχνες που αγαπούσα και θαύμαζα περισσότερο. Μέσα από τη φωνή της και τις μελωδίες της, ένιωθα ότι υπήρχε μια καλλιτεχνική συγγένεια και με συγκινούσε βαθιά. Όταν είχα την τύχη να την γνωρίσω αντιλήφθηκα ότι επίσης είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, γενναιόδωρος, με βαθιά αγάπη και σεβασμό  προς την τέχνη που υπηρετεί αλλά και πίστη στους καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς. Η συνεργασία μου με την Δήμητρα Γαλάνη με έκανε να νιώσω τα πιο δυνατά συναισθήματα που έχω έως τώρα ζήσει στον χώρο αυτό. Και της είμαι ευγνώμων γι΄αυτό. 

Σε λίγες ημέρες θα εμφανιστείς στην γενέτειρά σου, τα Χανιά. Ποια τα συναισθήματά σου γι΄αυτή σου την εμφάνιση;

Ύστερα από όλες αυτές τις δύσκολες στιγμές που περάσαμε όλοι μας τον τελευταίο χρόνο, η επιστροφή στη μουσική και στο τραγούδι είναι κάτι που περίμενα με μεγάλη λαχτάρα. Ποσό μάλλον ο συνδυασμός να είμαι στην πόλη μου και με τους ανθρώπους μου. Είμαι πολύ συγκινημένος και ανυπομονώ πολύ!

Στην παράσταση συμμετέχει και η Παυλίνα Βουλγαράκη με την οποία έχετε βρεθεί ξανά επί σκηνής. Πως προέκυψε η συνάντησή σας αυτή;

Προσωπικά θεωρώ ότι η Παυλίνα Βουλγαράκη είναι από τις καλύτερες περιπτώσεις καλλιτεχνών και δημιουργών της νέας γενιάς. Εκτός όμως από μεγάλος φαν της έχω την τύχη να είναι και φίλη μου. Τι πιο ωραίο λοιπόν από το να τραγουδάς με ανθρώπους που θαυμάζεις και αγαπάς παράλληλα; Ανθρώπους τόσο αξιόλογους με τους ίδιους προβληματισμούς και ανησυχίες; Η συνάντηση μας στα Χανιά, προέκυψε από ένα βράδυ σε μια παράσταση της Δήμητρας Γαλάνη που είχαμε την τύχη να συμμετέχουμε και οι δυο.

Τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα στον Προμαχώνα San Salvatore στις 20 Αυγούστου;

Το πρόγραμμα στον Προμαχώνα San Salvatore στις 20 Αυγούστου είναι ένα κράμα από τραγούδια που έχω αγαπήσει πολύ αλλά και δικά μου σε πολλές γλώσσες και φερμένα από όλο τον κόσμο. Εμπνευσμένα κυρίως απο το χώρο του παγκόσμιου bel canto και σε συνδυασμό με το υπέροχο τοπίο και το φεγγάρι, ελπίζω σε μία βραδιά ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου.

Μετά το τελευταίο σου single «Ανεξίτηλες γραμμές», που κυκλοφορεί από την MINOS EMI, έχεις κάποια σχέδια για τον χειμώνα που μας έρχεται;

Εύχομαι από την καρδιά μου, ο χειμώνας που μας έρχεται να μας βρει όλους πρώτα από όλα υγιείς και χαρούμενους με τη μουσική και γενικότερα την τέχνη δίπλα μας. Βρίσκομαι σε μία δημιουργική περίοδο, όπου ασχολούμαι παράλληλα με διάφορα project . Εύχομαι το καλύτερο δυνατό τόσο για τη μουσική και την τέχνη γενικότερα όσο και για το μέλλον της ανθρωπότητας που βάλλεται το τελευταίο διάστημα από την πανδημία. Ας ελπίσουμε να μας επιτρέψουν οι συνθήκες να υλοποιήσουμε τα όνειρά μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook