Νύχτα μεταφοράς ασθενών το βράδυ που πέρασε

Μετανεσονύχτια ώρα το επιβατηγό οχηματαγωγό “Κνωσσός Παλάς” που εκτελούσε το προγραμματισμένο του δρομολόγιο Πειραιά προς Ηράκλειο, μετά και τον απόπλου του από το λιμάνι του Πειραιά, αναγκάστηκε να παρεκκλίνει της πορείας του.

Συγκεκριμένα, ένας 69χρονος ασθενής επιβάτης έχρηζε άμεσα ιατρικής φροντίδας με αποτέλεσμα το πλοίο να αλλάξει εκτάκτως δρομολόγιο και να προσεγγίσει το λιμάνι Αδάμαντα Μήλου. Μόλις το πλοίο έδεσε, ο 69χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Μήλου, ενώ το ‘”Κνωσσός Παλάς” απέπλευσε για να συνεχίσει το προγραμματισμένο δρομολόγιο για το λιμάνι Ηρακλείου.

Αυτή όμως δεν ήταν η μοναδική μεταφορά ασθενούς που έγινε το βράδυ.

Η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου ειδοποιήθηκε το βράδυ για έναν 33χρονο αλλοδαπό, μέλος πληρώματος δεξαμενόπλοιου πλοίου και συγκεκριμένα ηλεκτρολόγο, ο οποίος έχρηζε  άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Το δεξαμενόπλοιο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 40 ν.μ. νότια των Καλών Λιμένων στην Κρήτη.

Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, παρέλαβε τον 33χρονο, ο οποίος αφού μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου “Βενιζέλειο”.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook