Στο «κόκκινο» μπήκε και το Ρέθυμνο – Παράταση μιας εβδομάδας σε Χανιά και Ηράκλειο

Αργά τη νύχτα δημοσιεύθηκαν σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης οι αποφάσεις με τις οποίες έγινε αποδεκτή η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για να ενταχθεί στο καθεστώς των περιοριστικών μέτρων και το Ρέθυμνο και παράλληλα να παραταθούν σε Χανιά και Ηράκλειο.

Μια εξέλιξη που ήταν αναμενόμενη με την πορεία της πανδημίας στην Κρήτη να βρίσκεται στο «κόκκινο» και τις κλινικές των Νοσοκομείων του νησιού να «ασφυκτιούν».

Έτσι από σήμερα και μέχρι την Τετάρτη 25 Αυγούστου στις 6:00 το πρωί, σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο Ισχύουν τα εξής:

Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας

 Από τη 01:00 έως τις 06:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους: α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας και β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

Απαγόρευση μουσικής σε κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις εστίασης

 Στα κέντρα διασκέδασης και τις επιχειρήσεις εστίασης, συμπεριλαμβανομένων και των δραστηριοτήτων υπηρεσιών εστιατορίων, κινητών μονάδων εστίασης και παροχής ποτών που προσφέρονται από υγειονομικού τύπου κατάστημα σε ενιαίο χώρο με την παραλία (υπό την έννοια των σημείων 15, 16 και 35 του πίνακα της παρ. 1 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.50907/13.8.2021 (Β’ 3793) κοινής υπουργικής απόφασης, όπως εκάστοτε ισχύει, απαγορεύεται η μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους. Από την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου εξαιρούνται οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

 

είτε το ΦΕΚ για το Ρέθυμνο εδώ

Δείτε το ΦΕΚ για παρατάσεις σε Χανιά και Ηράκλειο εδώ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook