Ονειρεμένη πρεμιέρα για την ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου Κ20 έκανε ο Ορέστης Ντουσάκης.

Ο νεαρός Χανιώτης σφυροβόλος του Ελ. Βενιζέλου και του προπονητή Κωστή Παπαμαρκάκη ήταν ο πρώτος που ρίχτηκε στη μάχη, στη διοργάνωση που ξεκίνησε στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

Με την πρώτη βολή ο Ντουσάκης πέρασε το όριο των 74.00 μέτρων και πήρε την πρόκριση με βολή στα 76.25.

Ο ΣΕΓΑΣ στην επίσημη ιστοσελίδα του αναφέρει τα εξής:

Ο Ορέστης Ντουσάκης ήταν ο πρώτος Έλληνας αθλητής που ξεκίνησε την προσπάθεια του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

Ο αθλητής χρειάστηκε μόλις μία βολή, στον προκριματικό της σφυροβολίας, προκειμένου να πετύχει το στόχο του, που ήταν η πρόκριση στον τελικό. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη σημείωσε 76,25 μ. στην πρώτη του βολή, επίδοση καλύτερη από το όριο των 74,00 μέτρων. Ο νεαρός αθλητής είναι σε καλή κατάσταση και στον τελικό θα επιδιώξει να βρεθεί σε επιδόσεις πάνω από τα 77,00 μ., ώστε να διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα. Ο Ντουσάκης προέρχεται από την καλή εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, εκεί όπου ήταν τέταρτος. Στο ίδιο γκρουπ με τον Έλληνα αθλητή αγωνίστηκε και ο τρίτος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάπτιστ Μπρούξελ, που προκρίθηκε με βολή στα 74,06 μέτρα, ωστόσο είναι ο κορυφαίος βάσει του φετινού του ρεκόρ, αφού έχει πετύχει 80,94 μέτρα. Ο Ντουσάκης σημείωσε την καλύτερη επίδοση του πρώτου γκρουπ και την δεύτερη στο σύνολο των δύο γκρουπ. Την  κορυφαία επίδοση στα δύο γκρουπ πέτυχε ο Γιαν Ντολεγιάλεκ με 77,58 μ., ενώ συνολικά πέντε αθλητές προκρίθηκαν με το όριο των 74,00 μέτρων.

Ο Κώστας Γεννίκης αγωνίστηκε στον προκριματικό της σφαιροβολίας, ωστόσο δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε. Ο αθλητής μας,  ολοκλήρωσε στην 10η θέση του α΄προκριματικού γκρουπ της σφαιροβολίας με καλύτερη βολή στα 16,92 μ., ενώ είχε ακόμη βολή στα 16,48 μ. και 13,07 μ., κι έτσι κατέλαβε την 16η θέση στο σύνολο των δύο γκρουπ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook